Zo Slovenska

Pomoc proti ruskej AGRESII pokračuje: Na Ukrajinu sme poslali ďalšie húfnice Zuzana 2

Medzinárodné spoločenstvo vrátane Slovenska je podľa slov ministra obrany SR Jaroslava Naďa odhodlané pomáhať aj naďalej.

Ilustračný obrázok k článku Pomoc proti ruskej AGRESII pokračuje: Na Ukrajinu sme poslali ďalšie húfnice Zuzana 2
Zdroj: TASR

Ukrajinskú obranu voči agresii Ruskej federácie v nedeľu posilnili ďalšie dve samohybné kanónové húfnice Zuzana 2 slovenskej výroby. Celkovo Ukrajina disponuje už šiestimi kusmi húfnic vyrobených štátnou akciovou spoločnosťou Konštrukta Defence, ktoré boli dodané na základe kontraktu na komerčný predaj. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Naša podpora Ukrajiny je reálna, efektívna a adresná. Dodali sme jej kľúčový a naozaj kvalitný samohybný autonómny delostrelecký systém schopný zabezpečiť účinnú paľbu, ktorá v tomto prípade pomôže zachraňovať životy a existenciu nezávislej a suverénnej Ukrajiny,“ uviedol po bezpečnom dodaní húfnic minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) s tým, že medzinárodné spoločenstvo vrátane Slovenska je odhodlané pomáhať aj naďalej.

Okrem plnenia zákazky na dodanie ôsmich kusov samohybných húfnic Zuzana v rámci kontraktu na komerčný predaj vyrobí Konštrukta Defence pre Ukrajinu ďalších 16 kusov tohto druhu techniky, ktoré budú financovať spoločne Dánske kráľovstvo, Nemecká spolková republika a Nórske kráľovstvo.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM