Zo zahraničia

Politický škandál v Česku! Exposlanec Feri čelí obžalobe za znásilnenie TROCH žien

Exposlanec za stranu TOP 09 a bývalý poslanec českého parlamentu Dominik Feri má byť obžalovaný z troch prípadov znásilnenia.

Ilustračný obrázok k článku Politický škandál v Česku! Exposlanec Feri čelí obžalobe za znásilnenie TROCH žien
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vo štvrtok to na sociálnej sieti Twitter oznámila polícia. V prípade odsúdenia mu hrozí desať rokov väzenia. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Podľa predchádzajúcich informácií čelí Dominik Feri (26) trestnému stíhaniu za sexuálne obťažovanie a znásilnenie, z ktorého ho vlani na jar v médiách obvinilo viacero žien.

Po tom, čo sa s nimi zoznámil na sociálnych sieťach, ich údajne pozval do svojho bytu alebo príbytku svojich priateľov a údajne sa dožadoval pohlavného styku. Exposlanec tieto obvinenia odmietol.

V dôsledku spomenutých obvinení sa Feri v júni 2021 vzdal poslaneckého mandátu a oznámil, že nebude kandidovať v jesenných voľbách do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR.

Takisto vystúpil z politickej strany TOP 09. Tento rok 19. mája prokurátor zamietol jeho sťažnosť, ktorú podal proti začatiu trestného stíhania.

V prípade odsúdenia mu hrozí desať rokov väzenia, pretože je stíhaný aj za trestný čin znásilnenia maloletej osoby, ktorá dovŕšila 17 rokov, uviedla v marci polícia.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM