Správy Zo zahraničia

Policajti sa nestačili čudovať: Na mol opitý muž jazdil s falošným vodičákom BORISA JOHNSONA

Doklad bol podozrivý hneď z niekoľkých dôvodov. Napríklad na ňom stálo, že má platnosť do roku 3000.

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa nestačili čudovať: Na mol opitý muž jazdil s falošným vodičákom BORISA JOHNSONA
Zdroj: TASR/AP

Holandská polícia v pondelok oznámila, že za šoférovanie pod vplyvom alkoholu zadržala muža s falošným vodičským preukazom na meno „Boris Johnson“. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Krátko po nedeľňajšej polnoci policajti vyšetrovali haváriu auta pri moste Emma v meste Groningen na severe krajiny. Auto bolo prázdne a na moste stál podozrivý muž. „Osoba sa nedokázala identifikovať a odmietla sa podrobiť dychovej skúške,“ povedal policajný hovorca Thijs Damstra.

Pri prehliadke havarovaného auta polícia „vo vnútri našla falošný vodičský preukaz patriaci Borisovi Johnsonovi,“ povedal Damstra a dodal: „Pokiaľ viem, skutočný pán Boris Johnson v tom čase nebol v Holandsku.“

Ukrajinský vodičský preukaz s fotografiou bývalého britského premiéra a správnym dátumom (19.6.1964) a miestom jeho narodenia (New York) mal byť „platný“ až do konca roku 3000 a „vydali“ ho v roku 2019.

„Bohužiaľ pre túto osobu sme nenaleteli na jej falzifikát,“ uviedla polícia v Groningene na svojom instagramovom účte a muža zatkla.

Takéto falošné vodičské preukazy sa dajú ľahko kúpiť v turistických obchodoch na Ukrajine, uviedol redaktor verejnoprávnej televízie NOS Kysia Hekster na Twitteri.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM