Rôzne

POČASIE: Najbližšie dni bude čoraz teplejšie. Od búrok si oddýchneme, ale nie nadlho

Po sérii búrlivých dní, ktoré najmä počas uplynulého víkendu priniesli so sebou aj nebezpečné sprievodné javy a lokálne záplavy, nás čaká pokojnejšie počasie.

Ilustračný obrázok k článku POČASIE: Najbližšie dni bude čoraz teplejšie. Od búrok si oddýchneme, ale nie nadlho
24
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Od severozápadu sa do našej oblasti nasúva výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Na Slovensku budeme mať stabilné, prevažne jasné až polooblačné počasie s minimom zrážok a s príjemnými teplotami. Extrémne horúčavy to nebudú.

Extrémne horúčavy nebudú

„Na Slovensku budeme mať stabilné, prevažne jasné až polooblačné počasie s minimom zrážok a s príjemnými teplotami do +30 °C. Dá sa povedať, že každý deň bude o jeden stupeň teplejší,“ informuje iMeteo.sk.

Štvrtok bude o spomínaný stupeň teplejší. Teplota vystúpi až do +28 °C. Bude jasno až polooblačno. S prichádzajúcim víkendom začnú výraznejšie rásť aj teploty, o čo sa postará prílev teplého a vlhkého vzduchu.

Záver víkendu

piatok teplota vystúpi na +30 °C a v sobotu až na +32°C. Nedeľa bude ešte teplejšia do +33 °C, avšak od západu sa začne zväčšovať oblačnosť a poobede sa môžu objaviť už aj prehánky a búrky.

„Po minulom búrlivom víkende nás teraz čaká slnečnejší a teplejší víkend, avšak v nedeľu poobede môžu víkendovú idylku narušiť prichádzajúce búrky,“ dodáva iMeteo.sk.

Búrky a záplavy potrápili takmer celú Európu. Pozrite si v galérii, ako vyzeral Dunaj v našom hlavnom meste.

Ilustračné foto, TASR

Zvýšená hladina Dunaja 19. 7. 2021
24
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM