han Šport Ostatné športy

Petra, ĎAKUJEME za skvelé výkony: Vlhová má pre Slovákov ODKAZ! Bude ešte pretekať?

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zakončila sezónu nepríjemne. Nedokončila preteky. Lenže, aj tak dosiahla bravúrne výsledky. Čo má v pláne na budúci rok?

Ilustračný obrázok k článku Petra, ĎAKUJEME za skvelé výkony: Vlhová má pre Slovákov ODKAZ! Bude ešte pretekať?
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová triumfovala v záverečnom obrovskom slalome sezóny Svetového pohára. V andorrskom stredisku Soldeu vyhrala časom 1:55,88 minúty. Druhá skončila Nórka Thea Louise Stjernesundová s mankom šesť stotín sekundy a tretia finišovala Valerie Grenierová z Kanady (+0,20 s).

Petra medzi najlepšími

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová nedokončila prvé kolo. Shiffrinová dominovala v celkovom hodnotení SP nazbierala až 2206 bodov – o 989 viac ako druhá Lara Gutová-Behramiová zo Švajčiarska. Vlhová skončila v celkovom hodnotení na treťom mieste (1125 b) a do najlepšej trojky sa tak zmestila v piatej sezóne za sebou. V obráku bola štvrtá (486 b).

Slová o kariére

„Prebolelo to hneď ako som vypadla. Nič sa nedá robiť, taký je šport, bohužiaľ. Popravde, nerozmýšľala som na tým, že som tretia v celkovom poradí, ale nad tým, čo som mohla robiť lepšie v pretekoch. Sezónu hodnotím dobre. Nie najlepšie, ale dobre. Boli dni, ktoré neboli úplne ideálne, boli dni, ktoré boli super. Bolo to také hore-dole. Som spokojná, ale nie úplne. Najlepší moment bol asi vo Flachau, bolo to emotívne víťazstvo. Moje výsledky neboli také, ako som chcela ja a potom prišlo víťazstvo, cítila som sa skvelo a vyhrala som pred slovenskými fanúšikmi. Nechystám sa skončiť, takže sa uvidíme aj v nasledujúcej sezóne,“ povedal Vlhová pre JOJ Šport.

Podotýkame, že včera Petra ovládla slalom, v ktorom porazila aj fenomenálnu konkurentku Mikaelu. Písali sme o tom v tomto ČLÁNKU.

Ďalšie aktuálne témy

Vlhová absolvovala posledné preteky sezóny
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM