ELA Magazín Cestovanie

Ohrozené dovolenky Slovákov? Letecká spoločnosť hrozí ZRUŠENÍM letov do Turecka

Situácia vo vzdušnom priestore je rušná. Letecké spoločnosti po celej Európe hlásia aj dnes niekoľkohodinové meškania.

Ilustračný obrázok k článku Ohrozené dovolenky Slovákov? Letecká spoločnosť hrozí ZRUŠENÍM letov do Turecka
Zdroj: TASR/AP

Už v nedeľu sa začali objavovať informácie, že na letisku vo Viedni hlásia aj viac ako desaťhodinové meškania. Lietadlá, ktoré mali odletieť v ranných hodinách, vzlietli až vo večerných.

Najväčšie problémy zaznamenali vo vzdušnom priestore Turecka, kde aj dnes svieti meškanie desiatok letov na letisku Antalya.

Meškajú lety i batožina

Ako informujú tvnoviny.sk, letecká spoločnosť Smartwings hrozí, že zruší lety do obľúbenej dovolenkovej destinácie.

Česká letecká spoločnosť sa na sociálnej sieti ospravedlnila cestujúcim za komplikácie a uviedla dôvod meškaní.

„Vzhľadom k silnej regulácii vzdušného priestoru zo strany Európskej organizácie pre bezpečnosť letovej prevádzky (Eurocontrol) dochádza v súčasnosti u nadpriemerného množstva letov k meškaniam, ktoré sú mimo našu kontrolu,“ napísali. 

Ako je vidieť pod príspevkom, mnohí sa sťažujú nielen na samotné meškanie letov naprieč Európou, ale aj na meškanie samotnej batožiny.

V priebehu soboty došlo k meškaniu ich všetkých 30 letov. Podobné to bolo aj v nedeľu, všetky lety danej spoločnosti zo Slovenska meškali od hodiny štvrť do troch hodín.

Zrušia lety do Turecka?

Letecká spoločnosť žiada o okamžité prijatie opatrení zo strany Európskej komisie a Eurocontrolu. Pokiaľ sa situácia nezlepší, Smartwings pristúpi k zrušeniu časti letov alebo všetkých letov, informujú tvnoviny.

„Ak Eurocontrol nepristúpi k urýchlenej náprave v riadení európskeho vzdušného priestoru a nevyrieši s tureckými dispečermi správne riadenie lietadiel v tureckom vzdušnom priestore tak, aby nedochádzalo k zbytočným meškaniam a zdržiavaniu lietadiel pred pristátím alebo dokonca nútenému presmerovaniu lietadiel na náhradné letiská, budeme musieť zrušiť niektoré alebo všetky lety do Antalye v Turecku,“ upozornila Dufková. 

Ilustračné foto

❗️✈️ Upozornění pro cestující ❗️✈️ Notice for Passengers

Posted by Smartwings on Saturday, June 29, 2024

Čo je potrebné vedieť k letným dovolenkám?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM