red . Recept na dnes Magazín

Ochutnajte Portugalsko vo svojej kuchyni: RECEPT na dokonalé pasteis de nata, FOTO

Podelíme sa s vami o naozaj jednoduchý recept na úžasné pudingové tortičky, za ktorými sa bude oblizovať celá rodina!

Ilustračný obrázok k článku Ochutnajte Portugalsko vo svojej kuchyni: RECEPT na dokonalé pasteis de nata, FOTO
6
Galéria

Ak sa niekedy vyberiete na výlet do Portugalska, určite tam ochutnajte tradičné portugalské koláčiky pasteis de nata, v preklade pudingové tortičky. Zaručene sa ich nebudete vedieť dojesť!

Alebo ochutnajte Portugalsko doma, vo svojej kuchyni. Podelíme sa s vami o naozaj jednoduchý recept na úžasné pudingové tortičky, za ktorými sa bude oblizovať celá rodina!

Príprava pasteis de nata nie je len chutná skúsenosť, ale aj príležitosť na zlepšenie koncentrácie. Varenie môže byť príjemným spôsobom, ako sa sústrediť a odreagovať, najmä ak používate správne ingrediencie. Pre viac tipov na produkty, ktoré zlepšia vašu koncentráciu a podporia činnosť mozgu, si prečítajte tento článok.

Budeme potrebovať:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 20 gramov hladkej múky (2 pl)
  • 150 gramov trstinového cukru
  • 300 ml mlieka
  • 4 vajíčka
  • citrónová kôra
  • škorica

1. Začneme s prípravou krému. Mlieko privedieme do varu. Keď vrie, vypneme sporák a rozdelíme si ho na dve polovice. Do jednej polovice pomaly primiešame cukor a múku. Keď sme ingrediencie vymiešali, prilejeme k nim druhú polovicu mlieka.

Vo väčšej miske rozšľaháme jedno celé vajíčko (žĺtko + bielko) s tromi žĺtkami (bez bielka). Následne k nim po častiach primiešame mliečny krém. Vznikne nám pudingová zmes, do ktorej ešte na záver nastrúhame cca pol lyžičky citrónovej kôry.

Tip: Pred tým, ako sa pustíte do strúhania citrónovej kôry, obarte citrón vriacou vodou – vydezinfikuje a zničí škodliviny po pesticídoch.

2. Lístkové cesto (275-gramové balenie) rozbalíme a zavinieme bez papiera na pečenie späť do „hadíka“. Nakrájame na cca centimetrové slimáky a vystelieme nimi formičky na muffiny.

Nebojte sa na spodok formičky pritlačiť, aby ste tak vytvorili tenučkú vrstvu cesta (oceníte pri jedení koláčika).

Tip: Silikónové formičky na muffiny nemusíte vymastiť, cesto sa neprilepí.

3. Kým ste vystielali formičky cestom, krém krásne vychladol. Vychladnutý krém teraz rovnomerne nalejte do formičiek s cestom. Nezľaknite sa, ak je pudingový krém riedky. Dôležité je, aby bol hladký a bez hrudiek.

4. Koláčiky vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov a pečieme 10 minút.

5. Po upečení ich posypeme škoricou (alebo aj nemusíme) a podávame. Dobrú chuť!

Pre porovnanie: Takto sa pripravujú a vyzerajú originál pasteis de nata.
Pre porovnanie: Takto sa pripravujú a vyzerajú originál pasteis de nata. / Zdroj: unsplash.com

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM