KAW Magazín

Ocenenia Gurmán Awards 2023 sú rozdané. V TÝCHTO reštauráciách nájdete TOP kuchárov Slovenska

Kuchári a reštaurácie dostali ocenenia, ktoré sa dostanú do rúk len tým skutočne najlepším. Ak ich navštívite, budete mať v ústach skutočné "nebíčko".

Ilustračný obrázok k článku Ocenenia Gurmán Awards 2023 sú rozdané. V TÝCHTO reštauráciách nájdete TOP kuchárov Slovenska
Zdroj: Instagram.com/chef_martin_novak

Ocenenia Gurmán Awards 2023 sú rozdané. Dostali sa do rúk najlepším podnikom a kuchárom Slovenska v utorok 25. apríla v Refinery Galery v Bratislave.

Spomínané ocenenie získavajú reštaurácie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie a vinárstva. Udeľuje ho prestížny gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku.

Kvalita v Devíne

Po pár mesiacoch od svojho otvorenia „zahviezdil“ podnik finančníka Patrika Tkáča, ktorého ECK v Devíne si odniesla titul Grand Prix za najlepšiu reštauráciu. Tiež sa jej ušlo prvé miesto v kategórii prémiových reštaurácií.

Je jasné, že pod meno a kvalitu reštaurácie sa podpisuje najmä šéfkuchár. A aj toho má spomínaná ocenená reštaurácia skvelého. Daniel Tillinger sa totiž umiestnil na 2. mieste v rebríčku kuchárov.

Spomínaný podnik sa okrem skvelého jedla z najkvalitnejších surovín môže pochváliť aj vinotékou, kde nájdete celkom 8 000 fliaš špičkového slovenského aj svetového vína.

Na druhom mieste sa umiestnila reštaurácia Gašperov Mlyn z Batizoviec.

Tretie miesto do centra Bratislavy

Bronzové ocenenie putuje do ďalšej reštaurácie v Bratislave. Filozofia podniku Irin, ktorý si stojí za tým, že jedlo je emócia, mu priniesla skvelý výsledok iba rok od otvorenia. Majú skvelého šéfkuchára a majiteľa podniku v jednej osobe. Svedčí o tom titul Šéfkuchár roka pre Lukáša Heska.

Najlepšia hotelová reštaurácia

Ocenením sa môže pochváliť aj Šimák zámok Pezinok, ktorého reštaurácia Palffy restaurant Pezinok a kuchár Martin Novák si odniesli cenu pre najlepšiu hotelovú reštauráciu roka.

Tematický podnik

Veľké polievky a malé jedlá inšpirované Áziou,“ tak znie hlavné lákadlo bratislavského podniku Iasai, ktorý získal ocenenie ako najlepšia tematická reštaurácia roka.

Spomínané reštaurácie určite stoja za návštevu. Tú si však dobre naplánujte a dopredu zarezervujte. Tešiť sa môžete na degustačné menu, ktoré sa skladá z viacerých menších chodov.

Zostaňte v obraze. Ďalšie novinky z domova i zo sveta:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM