Správy Zo Slovenska

OBROVSKÝ záujem Slovákov o NÁJOMNÉ byty od štátu: Už prvý deň prišli tisícky žiadostí!

Projekt má priniesť približne 9-tisíc bytov za 1,5 miliardy eur.

Ilustračný obrázok k článku OBROVSKÝ záujem Slovákov o NÁJOMNÉ byty od štátu: Už prvý deň prišli tisícky žiadostí!
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Za prvý deň od spustenia webstránky s formulárom záujmu o nájomné byty určené pre strednú a nižšiu príjmovú vrstvu zaznamenala Agentúra štátom podporovaného nájomného bývania (AŠPNB) viac ako 4-tisíc nezáväzných žiadostí. V piatok o tom informovala AŠPNB.

Najviac na západnom Slovensku

Agentúra eviduje podľa predsedu predstavenstva Petra Sekáča najviac žiadostí o byty na západnom Slovensku. Polovica tých, ktorí sa prihlásili za prvý deň, mala záujem o bývanie v Bratislavskom, Trnavskom alebo Nitrianskom kraji.

Najmenej žiadateľov chcelo bývať na východnom Slovensku.

Číslo uchádzačov za prvých 24 hodín svedčí o potrebe takéhoto modelu bývania na Slovensku, a tiež o tom, že práve ľudia, ktorí síce majú pravidelný príjem, ale hypotéka je pre nich príliš drahá, túto možnosť využijú a vítajú,“ povedal Sekáč. Dodal tiež, že urobia všetko pre to, aby umožnili odovzdanie prvých bytov čo najskôr. Ako uviedol, záleží to od pripravenosti projektov zo strany investičných partnerov.

Až 9-tisíc bytov

Počas nasledujúcich mesiacov očakáva AŠPNB, že sa podajú prvé projekty s nájomnými bytmi na schválenie. Ako agentúra uviedla, v súčasnosti komunikuje s investormi, ktorým vláda v decembri schválila investičné zmluvy.

Projekt má priniesť približne 9-tisíc bytov za 1,5 miliardy eur. AŠPNB rokuje aj s ďalšími investormi, ktorí majú záujem o výstavbu nájomných bytov na Slovensku.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM