Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Obľúbené české kanály na Slovensku KONČIA: Tieto stanice už mnohí nenaladia!

Jeden z mobilných operátorov sa rozhodol nadobro vyradiť zo svojej ponuky niekoľko známych českých televíznych staníc.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené české kanály na Slovensku KONČIA: Tieto stanice už mnohí nenaladia!
Zdroj: Unsplash.com

Na začiatku bola požiadavka dvoch najsilnejších slovenských komerčných televízií. Markíza a JOJ pôvodne od operátorov chceli, aby neponúkali obsah českých kanálov v čase, keď budú vysielať filmy a seriály, na ktoré vlastnia práva pre naše územie oni. Jeden z operátorov, Orange, sa rozhodol kanály vyradiť z ponuky úplne. Informuje o tom Živé.sk.

Nie je to prvý raz

Portál pripomína, že po tlaku slovenských vysielateľov skončili na Slovensku ešte v roku 2017 všetky kanály Novy. V rovnakom období bol vypnutý hlavný kanál českej Primy. Nejde teda o celkom novú situáciu. Po rozhodnutí Orangeu sa ale český a slovenský televízny trh odčlenia ešte viac.

Ktoré kanály vypnú?

Vypínanie staníc má prebiehať už v týchto dňoch. „Zákazníci budú priamo na obrazovke informovaní, že tento program vzhľadom na licenčné podmienky nie je možné sledovať,“ potvrdila pre portál hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová.

Orange z ponuky vyraďuje konkrétne kanály Prima Cool, Prima Zoom, Prima Max, Prima Krimi, Prima Love, Prima Star, ČT Šport a ČT Art/:D. Operátor prekvapivo vypína aj spravodajskú stanicu CNN Prima News, ktorá na našom trhu môže oficiálne vysielať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM