Správy Zo Slovenska

NOVINKA v očkovaní: Slováci budú mať na výber ďalšiu VAKCÍNU

Na výber budete mať viac vakcín. Pribudne aj očkovanie jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA v očkovaní: Slováci budú mať na výber ďalšiu VAKCÍNU
Zdroj: TASR/AP

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v pondelok spúšťa prihlasovanie sa na očkovanie jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson. Určená je osobám od 18 rokov. Plnú zaočkovanosť získa osoba už za 14 dní po aplikácii. Registrácia je spustená na korona.gov.sk po dobu troch týždňov. Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Čo najrýchlejšie

„Jednodávková vakcína Janssen je riešením pre tých, ktorí potrebujú byť plnohodnotne zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 čo najrýchlejšie. Stačí jedna návšteva očkovacieho centra,“ avizuje rezort zdravotníctva s tým, že ďalšie očkovanie touto vakcínou v budúcnosti bude závislé od dodávok výrobcu.

Záujemcov o očkovanie pozvú štandardnou formou. MZ SR spresnilo, že aktuálne sa na Slovensku možno prihlásiť okrem tejto vakcíny na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 aj na registrované dvojdávkové vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech a od spoločnosti Moderna.

Viac správ o covide

Kde sa bude očkovať?

Do 30. júna aj na neregistrovanú dvojdávkovú vakcínu Sputnik V. Registrovanou dvojdávkovou vakcínou od spoločnosti AstraZeneca sa aktuálne očkujú iba druhé dávky.

Očkovať sa jednodávkovou vakcínou bude možné vo vakcinačných centrách vybraných na základe záujmu a tiež formou výjazdovej očkovacej služby. Možnosť výberu tejto vakcíny dostanú aj zamestnávatelia pre svojich zamestnancov.

ilustračné foto

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM