Rastislav Búgel Technológie

Nikdy to nebolo jednoduchšie! Ďalšie TRI banky pripravujú šikovný VÝBER z bankomatov

Tri banky pôsobiace na Slovensku pripravujú spustenie novinky, ktorá výrazne uľahčí vyberanie hotovosti z bankomatov.

Ilustračný obrázok k článku Nikdy to nebolo jednoduchšie! Ďalšie TRI banky pripravujú šikovný VÝBER z bankomatov
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Tri slovenské banky v priebehu najbližších mesiacov pripravujú bezkontaktné výbery hotovosti z bankomatov. Ako pripomína Zive.sk pripoja sa tak k ďalším bankám, ktorých klienti už túto možnosť majú.

Ako to funguje?

Výhodou je, že pri bezkontaktných výberoch klienti nemusia zasúvať kartu do bankomatu. Nejde ani o klasický výber mobilom, ktorý niektoré banky ponúkajú a pri ktorom zadávate kód, ktorý vám vygeneruje aplikácia. Ten totiž môže na výber použiť len klient konkrétnej banky, pričom pri bezkontaktných výberoch je výber možný aj klientom inej banky.

Pri bezkontaktných výberoch stačí k bankomatu priložiť platobnú kartu, telefón alebo hodinky s NFC čipom.

„Podporované sú aj služby ako Google Pay, Apple Pay či Garmin Pay. Tento spôsob výberu eliminuje riziko poškodenia karty alebo jej zabudnutia v bankomate,“ píše server.

Ktoré banky pripravujú bezkontaktné výbery?

Najnovšie novinku pripravujú ďalšie tri banky. Ide o Slovenskú sporiteľňu, ktorá bezkontaktné výbery plánuje na prelome roka 2024/2025. Spustenie plánuje aj Tatra banka. Podľa Zive.sk do konca roka pripravuje štart pilotnej prevádzky a od prvého štvrťroka 2025 chce funkciu zapnúť v celej sieti bankomatov.

„Nová funkcionalita bude zahŕňať bezkontaktné výbery z bankomatov Tatra banky, a to pre našich klientov, ako aj pre klientov iných slovenských bánk, resp. bánk zo zahraničia. Pre klientov Tatra banky bude sprístupnená aj služba bezkontaktného inicializovania vkladu hotovosti, a to priložením karty,“ prezradila hovorkyňa Tatra banky Simona Miklošovičová.

Sieť bankomatov Tatra banky využíva aj jej sesterská Raiffeisen banka. Podľa portálu je blízko spustenia aj UniCredit Bank. Tá však bližšie informácie prezradí až pri štarte novinky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM