Rastislav Búgel Cestovanie

Neznesiteľný ZÁPACH: More pri Dubrovníku znečistili VÝKALY!

Ak sa chystáte na dovolenku do Chorvátska, dajte si pozor. More pri Dubrovníku prinieslo nechutné prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Neznesiteľný ZÁPACH: More pri Dubrovníku znečistili VÝKALY!
Zdroj: Dnes24.sk

Letná sezóna v Chorvátsku odštartovala len pred niekoľkými dňami, no dovolenkári zažívajú problémy. Obyvatelia mesta Dubrovník sa najnovšie sťažujú na neznesiteľný zápach. Na základe správ portálu Dnevnik o tom informoval server tn.cz.

Zdroj zápachu pochádza z miestneho prístavu a môžu za to výkaly.

Čo sa stalo?

Vodárne v Dubrovníku informovali, že exkrementy unikli z neďalekej čerpacej stanice. Podľa opravárov za to mohli technické problémy, ktoré sa už podarilo odstrániť.

„Vodovod v rámci aglomerácie Dubrovník spája všetky čerpacie stanice. Toto je problém, ktorý by sa už v budúcnosti nemal stávať,“ uviedol hovorca vodární Tihomir Matič.

Problémy sa opakujú

Nejde o prvý prípad, kedy niečo podobné znechutilo miestnych a domácich v Chorvátsku. Vlani v auguste výkaly vytiekli z kanalizácie a znečistili pláže v Zadare.

Voda plná splaškov bola v júli aj na Makarskej riviére a pláže museli z rovnakého dôvodu zatvoriť aj pri meste Novi Vinodolski. Koncom tohtoročného mája sa objavili exkrementy na pobreží obľúbeného ostrova Hvar, konkrétne pri meste Jelsa.

„Odborníci upozorňujú, že pokiaľ výkaly uniknú do vody, ľudia by sa v nej už nemali kúpať. Hrozí im totiž vážna bakteriálna infekcia,“ píše server.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM