Nevedeli ste sa dočkať HUBOVEJ sezóny? 5 netradičných jedál, ktoré stojí za to vyskúšať
Milujete huby? Vybrali sme päť menej známych no lákavých jedál, v hlavnej úlohe s touto ingredienciou.
Palacinky plnené hubami a špenátom
Kto by nemal rád palacinky. Počas hubovej sezóny môžete pripraviť ich slanú verziu s hubami a špenátom.
Najprv orestujete cibuľku, pridáte huby, ochutíte to a počkáte, kým sa neodparí šťava. Potom pridáte cesnak a špenátové listy.
Neskôr pridáte ešte kúsok vody a rozdrvený balkánsky syr. Máte hotovú plnku, ktorou naplníte slané palacinky.
Hubové placky
A na záver, hubové placky. Huby a pór duste na masle, kým sa z nich neodparí šťava. Nechajte to potom vychladnúť, ochuťte to, pridajte rozšľahané vajcia, syr a strúhanku v takom množstve, aby sa táto zmes zahustila. A môžete začať vyprážať.
Vplyv na zdravie
Vedeli ste, že huby majú veľký význam aj pre zdravie človeka? Pochopiteľne, nie je huba ako huba a každá má viac či menej iné účinky.
Niektoré huby napríklad chránia pečeň a zlepšujú jej regeneráciu. Iné huby zase znižujú zápalové procesy v tele a ďalšie podporujú správne trávenie a krvotvorbu.
Foto: ilustračné