Rastislav Búgel Zo zahraničia

NEŠŤASTIE na luxusnej lodi: SMRŤ pri hre s kamarátmi! Chlapec (†12) padal niekoľko poschodí

Na luxusnej výletnej lodi sa stala obrovská tragédia. 12-ročný chlapec vypadol z balkóna.

Ilustračný obrázok k článku NEŠŤASTIE na luxusnej lodi: SMRŤ pri hre s kamarátmi! Chlapec (†12) padal niekoľko poschodí
Zdroj: royalcaribbeanincentives.com

Na palube luxusnej výletnej lode Harmony of the Seas spoločnosti Royal Caribbean došlo k obrovskej tragédii. O život tam prišiel len 12-ročný chlapec.

Nešťastie sa malo stať v posledný večer plavby, v sobotu 7. septembra. „S hlbokým zármutkom potvrdzujeme smrť jedného z našich hostí. Náš tím starostlivosti poskytuje rodine hosťa v tomto ťažkom období podporu a pomoc. Pre zachovanie súkromia rodiny nebudeme zverejňovať žiadne ďalšie podrobnosti,“ uviedla spoločnosť pre magazín People.

Vypadol z balkóna

Podľa Daily Mail sa mal chlapec hrať s kamarátmi, ktorých si našiel počas plavby.

V jednom momente sa však zrútil cez zábradlie rodinnej kajuty na 14. poschodí. Spadol do átria známeho ako Central Park, kde sa nachádzajú reštaurácie a bary na ôsmom poschodí.

Zachrániť sa ho ani napriek resuscitácii nepodarilo. Chlapec zomrel ešte pred príchodom do prístavu. Prípad už vyšetruje aj americká FBI. Chlapec bol na palube spolu s rodinou vrátane dvoch sestier. Oslavovali tam narodeniny.

Jedna zo svedkýň z lode uviedla, že z balkóna by bolo ťažké vypadnúť, keby bolo sucho. Popoludní však pršalo. „Videla som narodeninové ozdoby na dverách a vo vnútri miestnosti a stoličku prisunutú na balkón. Bolo by ťažké spadnúť, keby ste stáli na zemi, ale na stoličkách alebo mokrej doske stola je možné čokoľvek,“ uviedla.

Ďalší zo svedkov potvrdili, že pád videli. Nevedia však povedať, či sa chlapec na balkóne hral a pošmykol sa, alebo skočil. „Spadol na betónový chodník priamo pred Vintages, čo je veľmi tichý bar s vínom a kokteilmi,“ vraví šokovaný pasažier.

Nebola to prvá tragédia

People pripomína, že nejde o prvú takúto tragédiu na lodi. V roku 2019 tam zomrel 16-ročný chlapec, keď sa z balkóna na ôsmom poschodí pokúsil preliezť do svojej izby. Údajne si zabudol kľúč od dverí.

Keď loď v roku 2016 spustili do prevádzky, bola najväčšou na svete. Má 18 palúb (z toho 16 slúži pasažierom) a je dlhá 362 metrov. Loď pojme takmer 5 500 cestujúcich.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM