Rastislav Búgel Ostatné športy

Nečakane ZOMRELA hviezdna kulturistka († 36): Zabiť ju mala ZRAZENINA v pľúcach

Svet kulturistiky je v šoku. Náhle zomrela celosvetovo známa športovkyňa.

Ilustračný obrázok k článku Nečakane ZOMRELA hviezdna kulturistka († 36): Zabiť ju mala ZRAZENINA v pľúcach
10
Galéria

Kulturistika prišla o ďalšie veľké meno. Vo veku 36 rokov nečakane zomrela brazílska kulturistka Cíntia Goldani.

Cíntia patrila medzi veľké talenty. Brazílska šampiónka mala o niekoľko dní štartovať na prestížnej súťaži v Curitibe. Hoci sa celý život venovala fitnes a kulturistike, na profesionálnej úrovni začala športovať až od roku 2021 a jej hviezda raketovo stúpala.

Anjel v ľudskej podobe

Jej smrť v stredu (26. júna) potvrdila spoločnosť Musclecontest International. „S veľkou bolesťou a zármutkom vám oznamujeme odchod profesionálnej športovkyne Cíntie Goldani v dôsledku komplikácií spôsobených zápalom pľúc. Cíntia bola anjel v ľudskej podobe. Boh potreboval posily v nebi,“ uviedla na Instagrame.

Zdrvený partner

Náhly odchod talentovanej športovkyne nesmierne zasiahol aj jej partnera. „Veľmi ťa milujem a zaslúžila si si odo mňa viac lásky. Moja láska bola rovnako pravá ako tá tvoja, ale v mojom živote sa ešte pred tebou stali veci, ktoré ma donútili báť sa úplne otvoriť. Naučila si ma naozaj milovať, milovať celou svojou dušou, ukázala si mi pravú lásku,“ napísal na Instagrame jej životný partner Gustavo Cesar.

The Sun informoval, že kulturistke sa stala osudnou pľúcna embólia spôsobená krvnou zrazeninou. „Pľúcna embólia môže byť spôsobená vzpieraním a ťažkým cvičením, ale organizátori uviedli, že v prípade Cíntie to bolo spôsobené nedávnym záchvatom zápalu pľúc,“ píše server.

Podľa tamojších médií športovkyňu previezli do nemocnice, kde naposledy vydýchla. Cíntiu poznal celý kulturistický svet. O tom, že patrila medzi obľúbené športovkyne svedčí aj počet sledovateľov, ktorých mala na sociálnych sieťach – viac ako 24-tisíc.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Vo veku 36 rokov zomrela kulturistka Cíntia Goldani
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM