Monika Hanigovská Magazín

Naučte sa správne zmraziť chlieb a rožky: Pár krokov a pečivo chutí výborne!

Neznižujte zbytočne ich kvalitu! Skúste to, nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne postupy.

Ilustračný obrázok k článku Naučte sa správne zmraziť chlieb a rožky: Pár krokov a pečivo chutí výborne!
Zdroj: pixabay.com

Niektorí to robíme preto, lebo nám ostali zvyšky, ďalší napríklad pre blížiace sa sviatky. O čom je reč? O zmrazovaní a rozmrazovaní pečiva na ďalší konzum. Robíte to však správne?

Dobre zabaľte

Nikdy za vás neurobí všetku prácu mraznička. Potraviny preto nebaľte štýlom „len aby nejako bolo“. Vďaka tomu sa neocitne zbytočne nič v koši.

Do čoho teda baliť? Použite mikroténové vrecká alebo špeciálne vrecká na zamrazovanie potravín, no ešte predtým skontrolujte povrch – či nie je poškodený, nemá trhliny a podobne.

Tip redakcie: Skúste pritom nakrájať chleba na menšie časti. Nielenže vám to zaručí rýchlejšie rozmrazenie, ale aj lepšie uloženie na chladnejšom mieste.

Na toto pozor!

Najideálnejšie urobíte, ak všetko vkladáte hneď do mrazničky čerstvé. No nikdy horúce! Počkajte preto, kým všetko úplne vychladne.

Tip redakcie: Mínusové teploty dokážu uchovať chleba pomerne dlho čerstvý. Skladovať ho však takto odporúčame maximálne 3 mesiace. Prečo? Neskôr sa na ňom môže vytvoriť námraza, ktorá znehodnotí jeho kvalitu a chuť.

O tomto ste vedeli?

Skúste to inak

Dostali ste hlad, vytiahli ste takto uchované potraviny a neviete, čo teraz? Nechajte všetko rozmraziť pri izbovej teplote. Skúsiť to však môžete aj inak!

Tip redakcie: Po určitom čase môžete chleba vložiť do rúry. V prípade takéhoto ohrevu docielite vôňu aj chrumkavosť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM