Správy Zo zahraničia

Namiesto krásnych vlasov PLEŠINA: Ženy varujú pred šampónom, ktorý kúpite aj u nás!

Produkty na vlasy majú podľa výrobcu vlasy okrem iného omladzovať a posilňovať. V žalobe sa však uvádza, že spoločnosť používa škodlivé chemikálie.

Ilustračný obrázok k článku Namiesto krásnych vlasov PLEŠINA: Ženy varujú pred šampónom, ktorý kúpite aj u nás!
Zdroj: Law Center of Amy E. Davis

Známu spoločnosť, ktorá vyrába produkty na starostlivosť o vlasy, Olaplex, zažalovalo 28 žien. Dámy tvrdia, že produkty tejto značky im spôsobili vypadávanie vlasov či pľuzgiere. Informoval o tom spravodajský portál BBC.

Namiesto hrivy plešina

Produkty na vlasy spomínanej značky majú podľa výrobcu vlasy okrem iného omladzovať a posilňovať. V žalobe sa však uvádza, že spoločnosť používa škodlivé chemikálie, ktoré zanechali vlasy a pokožku hlavy v horšom stave. U niektorých žien mali spôsobiť až vypadávanie.

Olaplex však oponuje a zverejnil výsledky testov, ktoré ukazujú, že produkty sú bezpečné. „Sme pripravení rázne brániť našu spoločnosť, našu značku a naše produkty proti týmto nepodloženým obvineniam,“ uvádza vo vyhlásení na Instagrame.

Spoločnosť sa bráni

Spoločnosť ani po súdnom spore nestiahla z trhu žiaden zo svojich produktov. Tvrdia, že ich produkty, využívajúce patentovanú chémiu, obnovujú poškodené vlasy, čo je aj vedecky podložené.

Niektoré dámy, ktoré produkty používali, však potvrdili, že ich pokožka hlavy extrémne svrbela, objavili sa vyrážky, kvasinkové infekcie, bakteriálne infekcie, pálenie, ba dokonca aj otvorené rany. Dámy k žalobe pridali aj fotografie plešín, o ktorých tvrdia, že ich spôsobil Olaplex. Obrázky zverejnilo právnické centrum Amy E. Davisovej, jednej z právnických firiem zapojených do žaloby.

Žaloba tiež pripomína, že produkty spomínanej značky obsahujú látky lilial a pantenol. Lilial sa používal v kozmetike ako parfumovacia zložka. Ide o vonný alergén, ktorý je v Európskej únii zakázaný od marca 2022. Firma oponuje a udáva, že ho odstránili aj z produktov, ktoré predávajú napríklad v Spojených štátoch. Žaloba však trvá na tom, že staré zloženie firma pri produktoch stále používa.

Ženy, ktoré spoločnosť žalovali, požadujú spoločne odškodné vo výške 75-tisíc amerických dolárov.

Žalovaná spoločnosť však obvinenia popiera a trvá na tom, že ich sortiment „nespôsobuje vypadávanie vlasov ani ich lámanie“.

Výsledky nezávislých laboratórnych testov tretích strán ukazujú, že produkty Olaplex sú bezpečné a účinné,“ napísala spoločnosť na svojej webovej stránke s odkazmi na niekoľko štúdií zo štandardných testov v odvetví.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM