Anton Hrachovský Hádzaná

Najlepší strelec Extraligy je z Nových Zámkov: Nový klub zostáva záhadou, v lete ho však čaká veľká zmena

Novozámocká spojka Tomáš Tschur je v aktuálnej sezóne 2015/2016 najlepším strelcom spomedzi všetkých hádzanárov slovenskej Extraligy. Ostane pôsobiť kráľ strelcov základnej a nadstavbovej časti Extraligy na Slovensku alebo zvolí zahraničný angažmán?

Ilustračný obrázok k článku Najlepší strelec Extraligy je z Nových Zámkov: Nový klub zostáva záhadou, v lete ho však čaká veľká zmena
Zdroj: TASR

Hádzanársky klub HC Štart Nové Zámky ukončil svoje tohtosezónne pôsobenie v slovenskej Extralige účinkovaním v nadstavbovej časti o postup do play off – v tzv. časti víťazov. V tejto nadstavbovej minisúťaži obsadili Novozámčania posledné, šieste miesto a do semifinálového play off už nenahliadnu. Pre mladý tím Nových Zámkov bol však úspechom už postup medzi šesť najlepších tímov Slovenska.

Od februára 2016 nastupoval vo farbách novozámockého Štartu aj Tomáš Tschur (na snímke vpravo), ktorý odštartoval sezónu v rodnej Modre, kam sa vrátil po pôsobení v rakúskom Gänserndorfe (Handball Bundesliga – 2. najvyššia súťaž v Rakúsku).

So 184 gólmi v 26 zápasoch sa stal Tomáš Tschur jednoznačným kráľom strelcom hádzanárskej Extraligy po základnej a nadstavbovej časti ročníka 2015/2016. Z toho 37 bodov zaznamenal Tschur zo sedemmetrových ho­dov.

„Sezónu môžem hodnotiť ako úspešnú iba z pohľadu individuálnych výkonov, keďže sa mi strelecky darilo počas celého roka,“ zhodnotil ročník 2015/2016 pre portál slovakhandball.sk bývalý hráč Modry, ŠKP Bratislava či rakúskeho Gänserndorfu.

Kde bude Tschur od nového ročníka pôsobiť zatiaľ neprezradil. „Som ústne dohodnutý s účastníkom slovenskej Extraligy,“ povedal tajnostkársky 27-ročný odchovanec modranskej hádzanej.

Prezradil však, že v lete ho však čaká veľká životná udalosť – bude sa ženiť. „S partnerkou chystáme svadbu a verím, že stihneme do začiatku prípravy na novú sezónu aj dovolenkovať,“ priblížil plány na leto Tschur, ktorý pracuje aj ako kondičný tréner a hlavný tréner modranskej mládeže.

Čítajte tiež:
Maja (25) zo Srbska vo farbách Nových Zámkov: Sme najlepšie v lige a titul obhájime!
Talentovaný Kevin (17) z nášho okresu v drese Slovana: Ešte o ňom budeme počuť!
Novozámčania po ôsmich prehrách v nadstavbe zabrali naplno, chcú späť spoločnú súťaž s Čechmi
Richard Lintner o vzkriesení novozámockého hokeja: Je to fascinujúci a vzrušujúci príbeh!
Toto sme tu ešte nemali: Veľké hokejové oslavy na námestí v Nových Zámkoch! FOTO a VIDEO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM