Správy Zo zahraničia

NAJKRUTEJŠIA tvár vojny: Z trosiek na Ukrajine vytiahli bezvládne telíčko ročného chlapca

Chlapček, ktorý nemal ani dva roky, nebol jedinou obeťou útoku ruskej rakety na obytný dom.

Ilustračný obrázok k článku NAJKRUTEJŠIA tvár vojny: Z trosiek na Ukrajine vytiahli bezvládne telíčko ročného chlapca
Zdroj: TASR/AP

Záchranné zložky pri sobotňajšom pátraní po tých, ktorí prežili ruský raketový útok, vytiahli z trosiek zasiahnutej obytnej budovy v ukrajinskom meste Kryvyj Rih telo rok a pol ročného chlapca. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Ďalšie útoky

Gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Valentyn Rezničenko na sociálnej sieti Telegram napísal, že záchranári vytiahli telo chlapca spod trosiek domu zničeného ruskou raketou. Celkovo tak pri piatkovom útoku zahynuli štyria ľudia a ďalších 13 bolo zranených, informovali úrady.

Rezničenko povedal, že útoky pokračovali aj cez noc, pričom poškodili elektrické vedenie a domy v mestách Nikopol a Marhanec, ktoré sa nachádzajú neďaleko Záporožskej jadrovej elektrárne.

Zostrelené rakety

Ukrajina bola v piatok opäť vystavená masívnym, raketovým útokom z Ruska. Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl v sobotu ráno informoval, že na ukrajinskú infraštruktúru bolo vypálených celkovo 98 rakiet. Koľko rakiet zastavila protivzdušná obrana, však ukrajinská armáda neuviedla. Útoky sa sústredili najmä na Kyjevskú, Charkovskú a Záporožskú oblasť.

Kyjevské úrady hlásili, že protivzdušná obrana v piatok zostrelila 37 zo 40 rakiet, ktoré prenikli do vzdušného priestoru mesta. Kyjevský starosta Vitalij Kličko v sobotu informoval, že dodávky elektriny majú po piatkových ruských útokoch dve tretiny domácností a dodávky vody už majú všetci obyvatelia hlavného mesta. Takisto dodal, že kyjevské metro už znova funguje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM