Rastislav Búgel Zo Slovenska

Na Slovensko dorazilo vytúžené OCHLADENIE! Dlho nevydrží: Cez víkend bude až +36 °C

Na Slovensko dorazilo príjemné a dlho očakávané ochladenie. Bohužiaľ, dlho to nevydrží.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensko dorazilo vytúžené OCHLADENIE! Dlho nevydrží: Cez víkend bude až +36 °C
Zdroj: TASR

Slovensko má za sebou vlny nepríjemného počasia. Najprv to boli extrémne horúčavy, neskôr bolo dusno a prišli aj búrky. Vo štvrtok (22. augusta) nastane príjemná zmena. Bohužiaľ, dlho nezotrvá.

Slovensko trápilo nepríjemné a nebezpečné počasie

Až doteraz bol posledným dňom bez búrok 12. august. Búrky boli od toho termínu na dennom poriadku. Počasie sa začalo meniť v stredu 21. augusta. Cez naše územie totiž prešiel studený front, ktorý ukončil nepríjemné a nebezpečné počasie.

Búrky sa ešte objavili na strednom a východnom Slovensku. Na Liptove búrky spôsobili škody a priniesli aj downburst. Dve turistky zase v oblasti Chopku nepriamo zasiahol blesk a potrebovali pomoc záchranárov.

„Po prechode studeného frontu sa do našej oblasti začal dostávať chladnejší vzduch. V ňom sa dnes od západu rozšíri tlaková výš. Štvrtok tak bude prevažne oblačný. Len miestami bude prechodne oblačnosti menej,“ informuje iMeteo.sk.

Čaká nás príjemné ochladenie, kedy sa po dlhej dobe teploty nedostanú nad hranicu 30 stupňov. Maximálne teploty sa vo štvrtok budú pohybovať medzi 22 až 27 stupňami, pričom v Žilinskom kraji a na hornom Spiši sa dokonca teploty budú pohybovať len okolo +20 °C.

Navyše, vo štvrtok sa neočakávajú ani žiadne zrážky. „Očakáva sa však slabý, miestami, a to najmä na juhovýchode, severozápadný až severný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s. V nárazoch ojedinele až okolo 12 m/s (45 km/h),“ dodáva server.

Dlho to nevydrží

Bohužiaľ, ďalšie správy už toľko nepotešia. Chladnejšie počasie totiž dlho nevydrží. Už v piatok k nám totiž od juhozápadu začne prúdiť teplý vzduch.

„Teploty sa tak opäť dostanú nad +30 °C, pričom do nedele vystúpia až na +36 °C. A vráti sa aj dusno,“ informuje iMeteo.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM