Rastislav Búgel Zo zahraničia

Muži jazdili na motorke a púšťali si šarkana: Zásah ELEKTRICKÝM prúdom! Skončili v nemocnici

Dvojica mužov si šarkana púšťala nebezpečne blízko pri vedení vysokého napätia. Skončili s vážnymi popáleninami.

Ilustračný obrázok k článku Muži jazdili na motorke a púšťali si šarkana: Zásah ELEKTRICKÝM prúdom! Skončili v nemocnici
Zdroj: Dnes24.sk

Spolu s jeseňou čoraz viac ľudí vyráža do prírody, aby si púšťali obľúbené šarkany. Jedna takáto zábavná aktivita sa takmer stala osudnou dvojici mužov.

Dvaja muži v okrese Trutnov si šarkana púšťali na lúke počas jazdy na motorke.

Spravili to však nebezpečne blízko drôtov vysokého napätia.

Zasahoval aj vrtuľník

„Dvaja muži vo veku okolo 20 a 30 rokov utrpeli popáleniny hrudníka, brucha, horných a dolných končatín. Obaja boli po ošetrení transportovaní do traumacentra Fakultnej nemocnice Hradec Králové, jeden letecky a druhý pozemnou posádkou,“ povedala pre iDnes.cz hovorkyňa zdravotníckych záchranárov Lucie Hanušová.

Na miesto nešťastia v nedeľu (20. októbra) vyštartovali štyri výjazdové skupiny – záchranárska posádka z Dvora Králové nad Labem, posádka s lekárom z Vrchlabí, inšpektor prevádzky a posádka leteckej záchrannej služby.

Použili oceľové lanko

Asistovala aj polícia, no udalosť nevyšetruje. "Podľa prvotných informácií, ktoré som mala z miesta, bol šarkan snáď na kovovom lanku a zamotal sa im do drôtov vysokého napätia,“ popísala hovorkyňa hradeckej polície Iva Kormošová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM