Správy Zo zahraničia

Musk prichádza o MILIARDY, už nie je najbohatší na svete: Predbehol ho záhadný Francúz

Dôvodom prepadu hodnoty majetku Elona Muska má byť aj kúpa sociálnej siete Twitter či oslabenie akcií Tesly.

Ilustračný obrázok k článku Musk prichádza o MILIARDY, už nie je najbohatší na svete: Predbehol ho záhadný Francúz
Zdroj: TASR/AP

Šéf Twitteru a Tesly Elon Musk už nie je najbohatším človekom na svete, v poradí superboháčov klesol na druhé miesto. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Musk „ochudobnel“

V rebríčkoch Bloomberg Billionaires a poradí zostavovanom časopisom Forbes sa doterajší líder zaradil na druhé miesto za francúzskeho miliardára a podnikateľa Bernarda Arnaulta, ktorý stojí na čele luxusného koncernu LVMH. Musk tak prvýkrát od roku 2021 stratil titul najbohatšieho človeka planéty, uviedla agentúra Bloomberg.

Bloomberg odhaduje, že hodnota Muskovho majetku od januára padla o viac ako 100 miliárd USD na 163,6 miliardy USD (155,14 miliardy eur). Arnaultov majetok vyčíslila na 170,8 miliardy USD.

Aj v poradí zostavovanom časopisom Forbes klesol Musk s majetkom v odhadovanej hodnote 176,8 miliardy USD za Arnaulta (188,6 miliar­dy USD).

Kúpa Twittera

Výpočet hodnoty majetku superboháčov vychádza predovšetkým z verejne dostupných informácií týkajúcich sa vlastníctva akcií, nehnuteľností, umeleckých diel a ďalších cenností. Preto nie je nikdy presný a sčasti sporný.

Dôvodom prepadu hodnoty majetku 51-ročného Muska je podľa Bloombergu aj kúpa sociálnej siete Twitter či oslabenie akcií Tesly, ktoré tento rok stratili viac než 50 %. Musk kúpil Twitter koncom októbra za približne 44 miliárd USD.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM