TOS Lifestyle

Viacerí vodiči pri kúpe diaľničnej známky ZBYTOČNE prichádzajú o peniaze: Čo môžu urobiť INAK?

Pri kúpe diaľničnej známky sa netreba uponáhľať. Niektorí Slováci robia túto zásadnú chybu...

Ilustračný obrázok k článku Viacerí vodiči pri kúpe diaľničnej známky ZBYTOČNE prichádzajú o peniaze: Čo môžu urobiť INAK?
Zdroj: Dnes24.sk , Pexels.com

Kupujete si ročnú diaľničnú známku? Ak zvolíte tradičnú verziu na rok 2024, vedzte, že platí na tento kalendárny rok, plus prvý mesiac toho nasledujúceho.

Kde je problém?

Niektorí vodiči nevedia alebo si neuvedomujú, že k dispozícii aj 365-dňová známka, ktorá stojí rovnako ako ročná diaľničná známka a teda 60 eur a platí od kúpy ďalších 365 dní. Ak si teda kupujete diaľničnú známku na rok 2024 neskôr ako v januári, oplatí sa viac.

Naopak, tradičná ročná známka sa oplatí viac v prípade, že ju kupujete ešte v priebehu januára. Na túto chybu nejedného vodiča upozornil špecializovaný portál Topspeed.

Čo hovoria štatistiky?

Pochopiteľne, väčšina vodičov o tom vie. Svedčí o tom fakt, že po najpredávanejšej 10-dňovej známke sa za prvý kvartál roka 2024 predalo najviac kusov- 570-tisíc, práve tejto 365-dňovej známky.

Za prvé tri mesiace sa však predalo aj 273-tisíc kusov tradičnej ročnej diaľničnej známky. Tí, čo si ju zakúpili v priebehu februára a marca, zbytočne prišli o peniaze.

Mimochodom, v priebehu tohto roka pribudne do ponuky aj jednodňová diaľničná známka. Jej cena bude 5,40 eur. Platnosť bude obmedzená na konkrétny kalendárny deň a nie 24 hodín od zakúpenia.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM