Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Mladík sa ponúkol BANÁNOM: Ukázalo sa, že zjedol exponát za viac než 100-tisíc eur! VIDEO

Študent na návšteve múzea vyvolal poriadny rozruch. Video zachytávajúce ho ako si pochutnáva na umeleckom diele obletelo svet.

Ilustračný obrázok k článku Mladík sa ponúkol BANÁNOM: Ukázalo sa, že zjedol exponát za viac než 100-tisíc eur! VIDEO
Zdroj: Twitter.com/mixdevil66

Mladíkovi nenapadlo, že banán prilepený na stene múzea v Soule, môže byť exponát. Internetom sa šíri video, ktoré ho zachytáva, ako si umelecké dielo pohodlne odlepí zo steny a pustí sa do jedenia. Keď si mladý muž pochutnal na ovocí, šupku bezstarostne prilepil späť na stenu. O prípade informuje portál All That Is Interesting.

Ako už teraz juhokórejský študent Noh Huyn-soo vie, nešlo o občerstvenie pre návštevníkov ale o umelecké dielo za poriadne mastnú sumu. Jeho hodnotu vyčíslili na 120-tisíc dolárov, čo je bezmála 110-tisíc eur.

Noh Huyn-soo má pre svoje konanie zvláštne vysvetlenie. Údajne v ten deň nestihol raňajkovať a v múzeu ho proste prepadol hlad.

Keď sa mladík dozvedel cenu svojich „raňajok“, zrejme ho zalial studený pot. Obávať sa však nemusí. Múzeum ho údajne neplánuje žiadať o náhradu škody ani vzniesť obvinenie. Banán totiž muselo aj tak každý druhý deň vymieňať za čerstvý. Zjedený exponát teda jednoducho nahradili ďalším kusom ovocia.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM