Rastislav Búgel Zo zahraničia

Mladík objavil ZLATÚ baňu! Prehľadáva skládky a odpadkové koše, za rok zarobil 62-TISÍC

Ak potrebujete peniaze, nemusíte chodiť ďaleko. Presvedčí vás o tom aj prípad 30-ročného muža, ktorý si zarába naozaj netradične.

Ilustračný obrázok k článku Mladík objavil ZLATÚ baňu! Prehľadáva skládky a odpadkové koše, za rok zarobil 62-TISÍC
9
Galéria

30-ročný Leonardo Urbano z Austrálie vymyslel zaujímavý „biznis“. Začal obchádzať skládky a prehľadávať smetné nádoby v Sydney. Ak objaví niečo vzácnejšie, speňaží to.

Znie to až neuveriteľne, ale za posledný rok si takto zarobil 100-tisíc austrálskych dolárov (vyše 62-tisíc eur)!

S odvolaním sa na CNBC o tom informoval portál novinky.cz.

Často vyhadzujú funkčné veci

Hneď ako sa naraňajkuje, pešo, bicyklom alebo autom vyráža do ulíc. „Nájdete takto hory vecí, doslova hory,“ povedal v rozhovore.

Medzi najčastejšie predmety, ktoré vie ďalej predať, patria napríklad chladničky, kávovary, televízory, vysávače alebo počítače. Všetko plne funkčné. Majitelia sa ich často zbavujú len preto, aby ich nahradili novším modelom. „Keď chcú nový prístroj, kúpia si ho, a ten starý vyhodia napríklad len preto, že už nemá takú dobrú batériu. Inokedy zase stačí vec trochu vyčistiť alebo opraviť,“ vraví Leonardo.

Miluje hromadné zbery

Nezriedka sa stane, že v smetných košoch a na skládkach objaví šperky, peniaze a značkové kabelky či nenosené značkové oblečenie.

Dvakrát ročne ho čaká doslova raj. Je to v čase, keď samosprávy organizujú hromadné zbery objemného odpadu. Ľudia potom kusy nábytku a elektroniky len vyložia pred svoj dom, odkiaľ ich pracovníci komunálnych služieb vyzdvihnú. Teda, pokiaľ ich nepredbehne Leonardo.

Výnosný biznis

Všetky „poklady“ odnáša domov, kde ich preberá, čistí, prípadne opravuje a následne ich predá cez Facebook. Ak sa danú vec nepodarí predať do dvoch týždňov, niekomu ju daruje, aby uvoľnil miesto pre ďalší „tovar“.

Len za posledný rok takto objavil 50 televízorov, 30 chladničiek, viac ako 20 práčok, 50 laptopov a stolných počítačov, 15 pohoviek, 50 vysávačov, viac ako stovku lámp a obrazov a hotovosť v hodnote 1 280 austrálskych dolárov (takmer 800 eur).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

30-ročný muž na prehľadávaní odpadkových košov zarába desaťtisíce
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM