Krimi

Mladík dupol na plyn a nabúral do múru: Pri nehode zahynul len 18-ročný chlapec

Policajná naháňačka vo Fiľakove sa skončila veľkou tragédiou. O život prišiel mladý spolujazdec. Ďalší dvaja sú zranení.

Ilustračný obrázok k článku Mladík dupol na plyn a nabúral do múru: Pri nehode zahynul len 18-ročný chlapec
6
Galéria

Po dopravnej nehode, ku ktorej došlo v noci zo soboty (20. 3.) na nedeľu vo Fiľakove v okrese Lučenec, prišiel o život len 18-ročný spolujazdec, ďalší dvaja mladí ľudia utrpeli zranenia.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, za volantom vozidla sedel len 18-ročný muž bez akéhokoľvek vodičského oprávnenia.

K tragickej nehode došlo na Biskupickej ulici vo Fiľakove po tom, ako mladý vodič nerešpektoval výzvy na zastavenie vozidla a snažil sa policajnej hliadke uniknúť.

V pravotočivej zákrute následne vo vysokej rýchlosti prešiel do protismeru a čelne narazil do kamenného múru oplotenia miestneho kostola, čo spôsobilo požiar vozidla.

„Hliadka polície z Fiľakova posádku z vozidla okamžite povyťahovala. Spolujazdcovi, ktorého kolegovia vytiahli zo zadných sedadiel vozidla, bolo potrebné poskytnúť aj rýchlu zdravotnú pomoc. Policajti muža na mieste oživovali, čo sa im aj podarilo,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa.

Všetci traja účastníci nehody boli záchranármi prevezení do nemocnice, kde však 18-ročný spolujazdec zraneniam podľahol. Vodič a ďalší 19-ročný mladík utrpeli zranenia, ktoré si podľa lekárov vyžiadajú dobu liečby do 42 dní.

„V súvislosti s tragickou nehodou už bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví,“ uviedla Kováčiková. Ako dodala, účastníkom nehody boli odobraté i vzorky krvi na zistenie prípadného požitia alkoholu či inej návykovej látky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

NOČNÁ NEHODA VO FIĽAKOVE POLICAJTI ZACHRAŇOVALI POSÁDKU Z HORIACEHO AUTA K dopravnej nehode došlo dnes v skorých...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Sunday, March 20, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM