han Zo Slovenska

Mikulcov rezort rieši KOMICKÉ žiadosti od ľudí: Jednej pani vadili špinavé vlajky!

Nad nápadmi niektorých občanov sa len pozastavíme. Ale čo také Ministerstvo vnútra SR, na ktoré smerujú ľudia aj netradičné požiadavky? Aké to boli?

Ilustračný obrázok k článku Mikulcov rezort rieši KOMICKÉ žiadosti od ľudí: Jednej pani vadili špinavé vlajky!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Pracovníci oddelenia vzťahu s verejnosťou Tlačového odboru kancelárie ministra vnútra SR sa v tlačovej správe podelili so svojimi zážitkami. Išlo o netradičné žiadosti, ktoré na rezort vnútra prichádzajú.

Čo žiadajú načastejšie?

„Občania sa na ministerstvo vnútra obracajú s mnohými úsmevnými ale i vážnejšími požiadavkami. Najväčší podiel telefonátov, mailov či listov tvoria rôzne dopyty o servisné informácie ohľadom evidencie vozidiel, zbraní, občianstva, občianskych preukazov a vybavovania dokladov, elektronických služieb, občianskych združení, nadácií, volieb, živností, zmeny mena, trvalého pobytu, prechodného pobytu, migrácie, tiež ohľadom udeľovania pokút, úhrad platieb za štátnu karanténu, informácie ohľadom odídencov z Ukrajiny,“ píše sa v tlačovej správe Ministerstva vnútra SR.

Nadávky aj slová vďaky

Prichádzajú aj otázky, kde a ako podať trestné oznámenie, tiež žiadosti o výklad zákonov. „Často vybavujeme telefonáty, kde občania nezriedka osočujúcim spôsobom majú potrebu vyjadriť svoj názor na spoločenskú a politickú situáciu, sťažujú sa na rozhodnutia súdov a prokuratúry, ktoré nespadajú pod rezort vnútra. Väzni zasielajú ministrovi žiadosti o prepustenie z väzby, občania žiadajú ministra o finančnú pomoc a tiež oznamujú šírenie hoaxov,“ špecifikujú pracovníci ministerstva.

Ako podotkli, medzi tie príjemnejšie telefonáty, maily a listy od občanov patria poďakovania policajtom, hasičom aj horským záchranárom za skvelú prácu či obdivné maily na adresu ministra vnútra.

Netradičné požiadavky

V tlačovej správe rezort vymenoval aj zvláštne či milé požiadavky Slovákov, ktoré prekvapujú aj samotných pracovníkov ministerstva. Napríklad:

  • prosba fotografa, ktorý nás raz požiadal, aby sme mu umožnili nafotiť Bratislavu zo strechy budovy MV SR na Pribinovej – umožnili sme mu to
  • osobne sa na MV SR dostavila jedna pani, ktorá nás prišla upozorniť, že máme špinavé štátne zástavy, že sa to nehodí na ministerstvo, aby sme ich oprali
  • vtipnú požiadavku mal na nás istý pán dôchodca, ktorý nás prosil aby sme vybavili, aby kuriér s jeho novým občianskym preukazom prišiel v inom čase, lebo on je veľmi aktívny, má veľa programu a nevie či bude doma.
  • túžbu 9-ročného chlapca z Nových Zámkov povoziť sa na výťahu paternoster pomohla zrealizovať matka chlapca, ktorá na MV SR napísala list. „Chlapec s mamičkou si urobili výlet do Bratislavy a kolega z oddelenia vzťahu s verejnosťou sa postaral pre chlapca o nezabudnuteľný zážitok povoziť sa vo výťahu,“ dodali pracovníci rezortu vnútra, ktorému šéfuje minister Roman Mikulec.

FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM