Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

MEGA TRAPAS počas pohrebu kráľovnej na úkor Čaputovej: Za prezidenta SR označili jej PRIATEĽA!

Zuzanu Čaputovú sprevádzal na pohrebe anglickej kráľovnej jej partner Juraj Rizman. Ten sa vďaka vtipnému omylu stal na chvíľu prezidentom.

Ilustračný obrázok k článku MEGA TRAPAS počas pohrebu kráľovnej na úkor Čaputovej: Za prezidenta SR označili jej PRIATEĽA!
4
Galéria

Na pohrebe zosnulej anglickej kráľovnej Alžbety II. Slovensko zastupovala prezidentka Zuzana Čaputová. Sprevádzal ju jej partner Juraj Rizman.

Máme prezidenta?

Prezidentka ešte pred pietnou udalosťou ukázala na sociálnej sieti fotku seba a svojho partnera v smútočnom čiernom oblečení.

Pochopiteľne, na mieste je aj zástup novinárov z celého sveta. Poslednú rozlúčku dôkladne dokumentujú fotografi a záberoch sa objavili aj Čaputová s Rizmanom. Pri popisoch k ich spoločnej fotke však došlo k omylu. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Pod fotkou sa píše, že je na nej prezident Slovenskej republiky Juraj Rizman. Zuzana Čaputová sa v popise nespomína vôbec a ďalej je reč už len o ostatnej delegácii.

Záber sa začal šíriť sociálnymi sieťami a mnoho Slovákov pobavil. A pobavil aj samotnú prezidentku. Jej reakciu na toto faux-pas si môžete prečítať TU.

Veľká udalosť

Štátny pohreb sa konal podľa prísneho protokolu. Zúčastnilo sa na ňom asi 2000 pozvaných smútočných hostí vrátane členov európskych kráľovských rodín, zástupcov krajín Commonwealthu a svetových politických lídrov.

Pozvaný je aj americký prezident Joe Biden s manželkou, predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová či francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Alžbetu II. neskôr, o cca 19.30 (20.30 SELČ), pochovajú v rámci súkromného obradu v Pamätnej kaplnke kráľa Juraja VI. po boku jej manžela Princa Philipa, ktorý zomrel vlani. Pamätná kaplnka kráľa Juraja VI. je súčasťou Kaplnky svätého Juraja. Postaviť ju nechala v 60. rokoch minulého storočia Alžbeta II. ako miesto posledného odpočinku pre svojho otca.

Fotografie s chybným označením prezidentky nájdete v galérii.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: TASR/AP
Prezidentkinho partnera Juraja Rizmana omylom nazvali prezidentom
4
Galéria

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM