Rôzne Technológie

Medzi Slovákmi sa šíri ďalší HOAX: Naleteli ste mu aj vy?

Je až zarážajúce, že aj v dnešnej dobe sa nájdu tisíce ľudí, ktorí poľahky naletia falošným správam. Stačí, aby niečo zdieľali ich známi a hoax sa šíri vodami internetu.

Ilustračný obrázok k článku Medzi Slovákmi sa šíri ďalší HOAX: Naleteli ste mu aj vy?
Zdroj: Facebook.com/Hoaxy a podvody - Polícia SR

Slovenskí muži zákona sa rozhodli bojovať proti podvodom a hoaxom, ktoré sa šíria internetom. Založili preto stránku na najväčšej sociálnej sieti Facebook s názvom Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Polícia prostredníctvom tejto stránky informuje o rôznych podvodoch a falošných správach. Aktuálne sa zamerali na status, ktorý ľudia vo veľkom kopírujú a zdieľajú na svojich „nástenkách“.

„Toto je opakujúci sa hoax, keď si máte skopírovať svoj "nesúhlas“ s postupom Facebooku do statusu a takto šíriť ďalej. Ide len a opäť o zábavku niekoho, kto sa doma nudí, tak si vymyslel status a zabáva sa na tom, ako ho ľudia bezhlavo šíria ďalej,„ informuje polícia prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti a dodáva: "Spoločnosť Facebook má tak ako každá komerčná spoločnosť vlastné pravidlá, ktoré si môžete verejne naštudovať na https://www.facebook.com/policies.“

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

V prvom rade by ste si mali uvedomiť, že registráciou na akejkoľvek internetovej službe (vrátane Facebooku) súhlasíte s podmienkami a pravidlami poskytovateľa služby. „Nie je možné, aby ste si ich prispôsobovali podľa seba napísaním statusu. Aj tak ho bude čítať iba tých pár priateľov, ktorých tam máte,“ dodáva na záver stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Plné znenie správy, ktorá sa šíri na sociálnych sieťach:

„Nezabudnite, že zajtra začne platiť nové pravidlo na Facebooku, kde budú môcť používať vašu fotografiu Nezabudnite na zajtra termín! Všetko, čo ste kedy poslali, sa stane verejnosťou od zajtra. Dokonca aj správy, ktoré boli odstránené alebo fotografie nie sú povolené. Stojí to za jednoduché kopírovanie a vkladanie nič lepšie, než je ľúto. Neposkytujem Facebook ani žiadnym subjektom spojeným s povolením Facebook používať moje obrázky, informácie, správy alebo príspevky, či už v minulosti alebo v budúcnosti. S týmto vyhlásením oznamujem Facebooku, že je prísne zakázané zverejňovať, kopírovať, distribuovať alebo prijímať akékoľvek iné opatrenia proti mne na základe tohto profilu a / alebo jeho obsahu. Obsahom tohto profilu sú súkromné a dôverné informácie. Porušenie súkromia môže byť potrestané zákonom (UCC 1–308– 1 1 308–103 a Rímskym štatútom). POZNÁMKA: Facebook je teraz verejným subjektom. Všetci členovia musia napísať takúto poznámku. Ak chcete, môžete túto verziu skopírovať a prilepiť. Ak nezverejníte vyhlásenie aspoň raz, bude to tiché povolenie používania vašich fotografií, ako aj informácií obsiahnutých v aktualizáciách stavu profilu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM