han Zo zahraničia

Medvedev pripustil HROZNÚ vec: Rusko môže pri obrane svojho územia použiť JADROVÉ zbrane!

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev vo štvrtok uviedol, že Moskva by pri obrane ukrajinských území začlenených do Ruska mohla použiť všetky zbrane zo svojho arzenálu vrátane jadrových.

Ilustračný obrázok k článku Medvedev pripustil HROZNÚ vec: Rusko môže pri obrane svojho územia použiť JADROVÉ zbrane!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Informovali o tom agentúra Reuters a denník The Guardian.

Kyjev i početní zahraniční lídri označujú referendá organizované Ruskom dosadenými a separatistickými úradmi v okupovaných oblastiach Ukrajiny za podvodné a protizákonné. Podľa Medvedeva sa však uskutočnia.

„Nie je cesta späť,“ vyhlásil blízky spolupracovník prezidenta Vladimira Putina.

Posilnia obranu

„Donbaské republiky (Donecká a Luhanská) a ďalšie územia budú prijaté do Ruska,“ uviedol Medvedev s tvrdením, že ochrana týchto území bude významne posilnená.

„Rusko oznámilo, že na takúto ochranu by mohli byť použité nielen mobilizačné kapacity, ale aj akékoľvek ruské zbrane vrátane strategických jadrových zbraní.“

Medvedev je v súčasnosti podpredsedom Rady bezpečnosti Ruskej federácie. V posledných mesiacoch pravidelne vydáva agresívne vyhlásenia na adresu Západu a Ukrajiny, čo podčiarkuje jeho premenu zo zjavného liberálneho reformátora, akým sa zdal ako prezident v rokoch 2008–12, na ostrého geopolitického jastraba, približuje Reuters.

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM