Aktualizované ELA Zo Slovenska

Mazurek musí Sabakovi zacvakať 20-tisíc eur za ohováranie! Chcú ma ZNIČIŤ, odkazuje poslanec

Poslanec NRSR Milan Mazurek musí na základe rozhodnutia sudcu kežmarského okresného súdu zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi sumu 20-tisíc eur. Suma je za odškodné za ohováranie.

Ilustračný obrázok k článku Mazurek musí Sabakovi zacvakať 20-tisíc eur za ohováranie! Chcú ma ZNIČIŤ, odkazuje poslanec
Zdroj: TASR/Martin Baumann

O čo v celom prípade išlo? Europoslanec Milan Uhrík na svojom Facebooku zverejnil 22. septembra správu, že lekár Peter Sabaka dostal 28-tisíc eur „ako tichú odmenu za verejné schvaľovanie nezmyselných Covid obmedzení“. Milan Mazurek zase nazval Sabaku „covidovým prorokom".

Začal sa brániť

Sabaka koncom októbra preto zažaloval aj europoslanca a lídra neparlamentného hnutia Republika Milana Uhríka za ohováranie a krivdu a svoje konanie vysvetlil v statuse: „Prípadne získané peniaze by bolo dobré využiť v prospech pacientov s ochorením COVID-19, ktorí trpia aj dôsledkom neprávd a desinformácií," odôvodnil podanie žaloby v statuse na sociálnej sieti.

„Už mám toho dosť. Beriem to ako službu spoločnosti. Nemôže si niekto získavať politickú podporu tým, že o niekom rozširuje nepravdy. To nie je čistá hra,“ povedal koncom októbra pre Aktuality.sk Sabaka a začal sa súdne brániť.

Milan Mazurek dnes na sociálnej sieti oznámil, že musel na základe rozhodnutia sudcu kežmarského okresného súdu zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi sumu 20-tisíc eur ako odškodné za ohováranie.

Musí zmazať video

Aktualizované 19:32: Okresný súd (OS) Kežmarok o tom rozhodol 6. decembra neodkladným opatrením. Rozhodnutie nie je právoplatné.

Mazurekovi plynie lehota na podanie opravného prostriedku. Okrem peňažného trestu má poslanec vymazať video a na sociálnej sieti zverejniť ospravedlnenie. Poslanec podľa rozhodnutia súdu obsahom videa neoprávnene zasiahol do práv žalobcu.

„Súd žalovanému uložil povinnosť uvedený zverejnený príspevok spolu s videom a rovnako uvedený zdieľaný príspevok s videom a všetky textové komentáre k príspevkom natrvalo vymazať zo svojho profilu, a to do troch dní od vykonateľnosti rozhodnutia,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského súdu v Prešove a okresných súdov v jeho pôsobnosti Ivana Petrufová.

Hovorí o zastrašovaní

Ako píše, rozhodnutie sudcu považuje za bezprecedentné. „Žiaden advokát, s ktorým som to konzultoval sa s ničím takým nikdy nestretol. Juraj Šteffel skrátka zneužil svoju moc, aby mi mohol ruinovať život a pripraviť ma v sekunde o príjem,„ napísal v statuse. Ako zdôrazňuje, on to tak nenechá a "na tohto bezcharakterného človeka podám trestné oznámenie za ohýbanie práva.“

„Cieľ je jasný… Pripraviť ma o príjem a zničiť mi život, cez ohýbanie právnych noriem a zneužívanie právomocí. Chcú ma donútiť, aby som politický zápas vzdal. Zastrašiť ma, zlomiť ma,“ argumentuje Mazurek.

Je to zvrátené

„Áno, priatelia, žijeme v plnohodnotnom novodobom fašizme. Právny štát už vláda úplne zlomila cez koleno. Snažia sa umlčať a zastrašiť každého s iným názorom. Hnev ľudí sa im však vracia ako bumerang, ktorý ich skôr či neskôr zrazí na kolená,“ okomentoval Mazurekov prípad Milan Uhrík a rozhodnutie sudcu označil za zvrátené.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM