han Zo Slovenska

Matovič to SCHYTAL od lekára: Najlepšie opatrenie by bolo ho PRIVIAZAŤ niekde k stoličke!

Nie všetky protipandemické nápady niektorého z členov súčasnej koalície sú na mieste. Myslí si to aj hlavný lekár Bratislavského kraja Tomáš Szalay, ktorý sa poriadne obul do Igora Matoviča.

Ilustračný obrázok k článku Matovič to SCHYTAL od lekára: Najlepšie opatrenie by bolo ho PRIVIAZAŤ niekde k stoličke!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Status uznávaného doktora je na sociálnej sieti už od 23. decembra, no stále je aktuálny. Szalay v ňom ostro kritizuje niektoré veci ohľadom boja proti pandémii koronavírusu na Slovensku. Bez servítky tak napísal, čo si myslí.

Narážal hlavne na očkovanie, ktoré ani po roku nemá na Slovensku také percentá, aké by sme potrebovali na boj s covidom. „Očkovanie mešká! Drnčia mi telefóny. Štát sa náhle spamätal. Politici, ktorí to tu zbabrali, to chcú „riešiť“, a je to vraj moja zodpovednosť a moja vina, ak nebudeme očkovať? Kde ste boli doteraz?“ pýta sa Szalay.

Čo ešte píše?

„V júni a júli sme ťahali na štadióne 6 dní v týždni 14 hodín, plus ďalšie tri hodiny denne pri vykazovaní a opravách chýb NCZI. Siedmy deň samozrejme v robote, lebo očkovanie nie je pre nikoho z nás ten hlavný džob. Posledné týždne chodievam zase spávať o druhej ráno, keď dokončím tabuľky, exporty, opravy, maily. O polnoci si bežne mailujem s kolegami…“ upozorňuje lekár na nesmiernu vyťaženosť. To by mu zrejme až tak nevadilo ako to, že mu a jeho kolegom hádžu bremená pod nohy politici.

Samozrejme, naráža na ministra financií Igora Matoviča a jeho očkovaciu kampaň spojenú s lotériou či 500-eurovými preukazmi.

„Do toho ten nešťastný Matovič. Asi najlepšie protipandemické opatrenie by bolo priviazať ho niekde k stoličke a zobrať mu prístup k sociálnym sieťam. Lotéria, bonusy a iné „motivačné“ nástroje efektívne podrývajú celú autoritu vakcinácie. Inak, viete, že nemáme nárok ani na tých smiešnych 350 eur v superhrubom pre zdravotníkov v prvej línii?“ na rovinu napísal Szalay.

Melú z posledného

„Všetci si naozaj potrebujeme oddýchnuť. Kto sa postará o moje deti, keď ma z tohto tu vystrie? V máji mi už v očkovacom centre tiekla do žily infúzia. Každého z vás, kto k nám teraz príde, chcem poprosiť o trpezlivosť a veľkorysosť. Melieme z posledného,“ zakončil drsný príspevok Tomáš Szalay.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM