Aktualizované Politika

Matovič pripúšťa, že SaS POVALÍ vládu: Je za tým určite niečo väčšie, vyššia hra!

Igor Matovič vo svojom príspevku na sociálnej sieti naznačil možný koniec súčasnej vlády.

Ilustračný obrázok k článku Matovič pripúšťa, že SaS POVALÍ vládu: Je za tým určite niečo väčšie, vyššia hra!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Minister financií a šéf hnutia OĽANO Igor Matovič pripúšťa, že strana SaS povalí 1. septembra tretiu vládu, ktorej je súčasťou. Podľa neho je plán už dávno urobený.

Vyššia hra

„Ono je za tým určite niečo väčšie, vyššia hra, o čom nikto z nás ani netuší. Dohoda s niekým, komu tretie povalenie vlády SaS-kou mimoriadne vyhovuje,“ uviedol na sociálnej sieti.

Matovič odmieta, že by sa pri schvaľovaní rodinného balíčka porušila koaličná zmluva. SaS si podľa neho vymýšľa. „Konali sme vyslovene so súhlasom SaS,“ dodal.

Prečítajte si tiež

Zasiahne aj prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová je v kontakte s predstaviteľmi vládnej koalície v súvislosti s aktuálnou politickou krízou. Chce sa stretnúť aj s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO), zaujíma sa o to, ako bude zabezpečený riadny chod ústavných orgánov. Termín zatiaľ nešpecifikovala. Prezidentka to uviedla v diskusii so Štefanom Hríbom zo série Café Európa na festivale Pohoda.

„Spôsob fungovania, prijímania opatrení, nereflektovanie na jednotlivé krízy – týmto spôsobom sa ďalej ísť nedá. Vyžaduje si to reštart. Dúfam, že ten bude k prospechu tejto krajiny,“ skonštatovala.

Je podľa nej ťažké odhadnúť, ako sa bude situácia vyvíjať ďalej. Riešenia majú podľa prezidentky v rukách predstavitelia koalície. „Všetci za to platíme vysokú daň. Tento spor akoby nemal stále víťaza, ale iba nás všetkých porazených,“ dodala.

Podajú demisiu

SaS vypovedala koaličnú zmluvu, novú očakáva do konca augusta, chce ju prepracovať na základe aktuálnej politickej situácie, žiada odchod Igora Matoviča z vlády. To OĽANO odmieta, za Matovičom stojí.

SaS svoje požiadavky chce adresovať premiérovi budúci týždeň. Ak nedôjde k ich naplneniu, podajú jej ministri demisiu.

Spor v koalícii sa opäť vyostril po tom, ako poslanci Národnej rady SR prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne ministra financií a lídra OĽANO Matoviča.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ z politiky

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM