Politika

Matovič pozýva ľudí do VÍŤAZNÉHO boja: Najbližšie týždne budú rozhodujúce, zomknime sa!

Premiér pripomenul zlú situáciu v okolitých krajinách a vysoké čísla hospitalizovaných pacientov na Slovensku. Ľuďom adresoval výzvu na zomknutie sa.

Ilustračný obrázok k článku Matovič pozýva ľudí do VÍŤAZNÉHO boja: Najbližšie týždne budú rozhodujúce, zomknime sa!
Zdroj: Facebook.com/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Kým v prvom polroku roka 2020 sme pandémiu zvládli, v druhom sa krajine nedarilo. Dôvodom je opustenie víťaznej stratégie a hľadanie rýchlych a ľahkých riešení.

Najbližšie týždne budú preto rozhodujúce. Vo vyhlásení pri príležitosti prvého výročia od identifikovania prvého prípadu pozitívneho na nový koronavírus na Slovensku to povedal premiér Igor Matovič (OĽANO).

Víťazná stratégia

Pandémiu sa v prvej polovici minulého roka podarilo podľa predsedu vlády zvládnuť vďaka odhodlaniu bojovať spoločne a snahe poctivo dodržiavať opatrenia.

„Keď v októbri prišla druhá vlna, doslova nás zmietla. Počúvali sme tých, ktorí ponúkali rýchle a lacné riešenia, hovorili o otváraní prevádzok, a to spôsobilo to, že sme prestali veriť sami sebe,“ nazdáva sa Matovič.

Ľudí preto vyzval, aby sa vrátili k víťaznej stratégii založenej na trpezlivosti, odhodlaní a spolupatričnosti s najslabšími.

„Verím, že tento rozhodujúci boj vyhráme, a ja ako predseda vlády budem robiť všetko pre to, aby som zabezpečil dostatok vakcín,“ uistil Matovič.

Aj on to zľahčoval

Matovič priznal, že aj on sám nedodržiaval opatrenia. „Zľahčoval som si život“. Najbližšie týždne budú podľa neho rozhodujúce, pozval preto ľudí do spoločného boja.

V príhovore sa sťažoval na tých, čo „hovorili proti opatreniam“, a na tých, ktorí chceli otvárať obchody. Ľudia podľa neho uverili aj na falošných prorokov. „Bohužiaľ, sme uverili týmto prorokom, a spôsobilo to, že sme prestali veriť sami sebe.“

„Pozývam vás do víťazného boja, najbližšie týždne budú rozhodujúce. Poďte do boja, prosím, a zomknime sa,“ uviedol v závere príhovoru premiér.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM