Barbara Dallosová Správy Politika

Matovič dal Nicholsonovej BAN, tá vracia úder: Igor, odovzdaj úrad a heslo na Facebook!

Europoslankyňu si Igor Matovič údajne zablokoval na sociálnej sieti po tom, čo pod jeho príspevok napísala kritický komentár. Lucia Ďuriš Nicholsonová mu poriadne naložila.

Ilustračný obrázok k článku Matovič dal Nicholsonovej BAN, tá vracia úder: Igor, odovzdaj úrad a heslo na Facebook!
Zdroj: TASR/Martin Baumann , TASR/Pavel Neubauer

MInister financií Igor Matovič (OĽANO) na Facebooku oznámil, že krúžkovné v podobe príspevku 60 eur mesačne na voľnočasové aktivity detí od päť do 18 rokov nebude možné spustiť od januára 2023.

Ban za kritiku

Za nespustenie krúžkovného viní Matovič odchádzajúceho ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS). „Zakázal zamestnancom ministerstva na zavedení krúžkovného čokoľvek robiť,“ zdôraznil. Gröhling tieto tvrdenia odmietol. V komentári pod Matovičovým príspevkom sa Gröhlinga zastala aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Ako sama tvrdí, následne dostala ban. „Igor Matovič si ma blokol. Okomentovala som mu výnimočne zákerný post k Braňovi Gröhlingovi a on mi dal ban,“ píše Ďuriš Nicholsonová na svojom oficiálnom profile.

Politička následne vyzýva tých, ktorí sú s Matovičom ešte v kontakte, aby mu od nej poslali odkaz: „Zatvoril si sa do akvária, Igor, kde ti tvoji verní mažú kritické komentáre, pritakávači pritakávajú a tí, ktorí sa zúfalo potrebujú dostať na tvoju kandidátku, ti držia tašku a prizerajú sa skaze. Tej, ktorú páchaš na sebe, aj na krajine.“

Tvrdé slová

„Odovzdaj úrad, Igor, aj prihlasovacie heslo na fejsbúk a daj si odpočinok medzi svojimi blízkymi,“ adresuje europoslankyňa Matovičovi.

Ďuriš Nicholsonová tiež upozornila na zlú situáciu v zdravotníctve a v školstve a na rastúcu chudobu. „Začínajú zomierať pacienti, ktorí sa nevedia dostať k odborníkom, na onkologických oddeleniach im nemá kto podať liečbu, ženy nemá kto odrodiť, riaditelia nemocníc nevedia, či zaplatiť energie alebo personál. Naše deti nemá kto učiť, rodiny s postihnutými deťmi a jednorodičovské domácnosti sa prepadávajú do chudoby. A ty namiesto toho, aby si spravoval krajinu, spravuješ iba svoj fejsbúk,“ napísala.

Príspevok ukončila slovami „Tak už kašli na to, Igor“ a pripomenula, že za ním v minulosti stála vo viacerých politických bojoch.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

IGOR MATOVIČ SI MA BLOKOL. Okomentovala som mu výnimočne zákerný post k Braňovi Gröhlingovi a on mi dal ban. Ak ste s...

Posted by Lucia Ď. Nicholsonová on Sunday, September 11, 2022

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM