Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Máte zimy už po krk? Dobrá správa, na Slovensko dorazí prudké OTEPLENIE!

Po sérii chladných dní a mrazivých nocí prichádza zmena. Teploty stúpnu skokovo nahor.

Ilustračný obrázok k článku Máte zimy už po krk? Dobrá správa, na Slovensko dorazí prudké OTEPLENIE!
Zdroj: pixabay.com

Zdá sa, že tohtoročné marcové počasie je samé prekvapenie. Mesiac prišiel s úderom chladných dní, to sa však má opäť zvrtnúť a teploty majú výrazne stúpnuť. Informuje o tom portál iMeteo.

Prudko nahor

Máme za sebou sériu dní s typicky zimným počasím. Nočné mrazy, nízke denné teploty, niekde aj sneženie. Pocit chladu ešte umocňoval silný vietor. Po mrazivom týždni sa ale môžeme opäť tešiť na zmenu. Príliv chladného vzduchu na naše územie sa zastaví a to vyženie teploty prudko nahor.

„Denné teploty sa postupne budú dostávať nad +10 °C, pričom už vo štvrtok bude veľmi teplo. Na juhu sa teploty môžu dostať až k +16 °C a nad hranicu +10 °C sa dostanú teploty postupne na celom území,“ prognózuje iMeteo s tým, že ustúpia aj tuhé nočné mrazy.

Upršané dni

Oteplenie však so sebou prinesie aj niečo iné. Na svedomí ho totiž má západné morské prúdenie, ktoré je špecifické tým, že prináša časté zrážky. Teplé dni teda dorazia, môžu byť však oblačné a upršané.

Najviac dažďa má spadnúť v druhej polovici týždňa, keď začne cez strednú Európu postupovať smerom k východu tlaková níž. Prípadné sneženie sa tento týždeň očakáva už len na horách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM