Máte mäsa plné zuby? Poradkyňa menuje (ne)výhody vegetariánstva + chutné RECEPTY
Je vegetariánstvo dostatočnou alternatívou k bežnému stravovaniu? O benefitoch aj nevýhodách nám porozprávala výživová poradkyňa Alica Andrašíková.
Čučoriedková obilninová kaša
Ingrediencie:
- hrsť mrazených čučoriedok
- 4 polievkové lyžice pomletej obilniny (napr. ovsené vločky/ryža/pohánka/jačmeň)
- voda cca 150 ml
- rastlinné mlieko cca 100 ml
- škorica
- med alebo iné zdravé sladidlo
- ovocie navrch
- orechové maslo/orechy/semienka navrch
Pomletú zmes pohánky, ryže a ovsených vločiek zalejeme vodou, pridáme čučoriedky, premiešame a varíme (na miernom stupni cca 6/10). Priebežne občas premiešame. Podľa hustoty pridáme ešte po trochách vodu alebo rastlinné mlieko.
Varíme cca 7 – 9 minút, kým kaša nezhustne. Dosladíme podľa chuti (vďaka ovociu ani netreba) a dochutíme škoricou. Ozdobíme ovocím a orechovým maslom alebo orechmi či semienkami a môžeme podávať.
Prečítajte si aj
Zdroj: Dnes24.sk