Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Máte ho na oblečení aj vy? Ľudia objavili na štítkoch TAJNÝ KÓD, Zara vysvetľuje, čo znamená

Symboly na štítkoch si všimol tik-toker a na sociálnych sieťach tým spôsobil hotový ošiaľ. Až na to, že sa tak trochu mýlil.

Ilustračný obrázok k článku Máte ho na oblečení aj vy? Ľudia objavili na štítkoch TAJNÝ KÓD, Zara vysvetľuje, čo znamená
Zdroj: Dnes24.sk

Španielsky módny reťazec Zara je dobre známy aj Slovákom a nájdete ho takmer v každom obchodnom centre. Najnovšie sa stalo na sociálnych sieťach predmetom špekulácií značenie na štítkoch jednotlivých kusov oblečenia.

Tajný kód?

Tik-toker Amin Shaykho si všimol nenápadný detail a vyrukoval so zaujímavou teóriou. Na štítkoch môžeme nájsť tri druhy symbolov – štvorec, trojuholník a kruh. Podľa Amina ide o tajný kód, ktorý zákazníkom o oblečení niečo prezradí.

Amin to rozšifroval nasledovne. Štvorec značí, že oblečenie je v takej konfekčnej veľkosti, akú výrobca uvádza. Kúsky označené trojuholníkom sú zas o čosi menšie, než je uvedená veľkosť. Kruh zas znamená, že je veľkosť trošku väčšia než hovorí číslo na štítku. Pod postom sa strhla vášnivá diskusia. Ľudia vyťahovali zo skríň veci zo Zary a teóriu overovali. Mnohí dali tik-tokerovi za pravdu.

Nie je to celkom tak

Amin sa však tak trochu mýli. Skutočný význam symbolov ozrejmila bývalá zamestnankyňa reťazca, ktorá si všimla jeho video.

Symboly neslúžia zákazníkom, skôr personálu predajní. Napovedajú im, do ktorého oddelenia kúsok patrí. Kruhom je označená kolekcia pre ženy, štvorec značí takzvanú basic (základnú) kolekciu a trojuholník zase oblečenie pre tínedžerov. Takéto členenie pre The Mirror potvrdil aj hovorca reťazca.

V niečom sa teda Amin v podstate trafil. Pochopiteľne, kolekcia pre tínedžerov je konfekčne o niečo menšia než pre dospelých.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM