Správy Zo Slovenska

Maslo pod 2 eurá?! Cena základnej potraviny KLESÁ, jeden reťazec ju už znížil NASTÁLO

Jeden z reťazcov sa rozhodol znížiť cenu natrvalo a zákazníci už nemusia sledovať stále sa meniace akcie. Cena masla ale klesá aj všeobecne.

Ilustračný obrázok k článku Maslo pod 2 eurá?! Cena základnej potraviny KLESÁ, jeden reťazec ju už znížil NASTÁLO
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Zdražovanie graduje a nákup základných potravín Slovákov bolí čoraz viac. Ako jedna z kritických položiek sa často skloňuje maslo. Nevyhnutnosť každej chladničky niekde stojí aj cez štyri eurá.

Zlacnené nastálo

Nemecký obchodný reťazec Lidl prišiel počas zúriacej inflácie s prekvapivým marketingom. Ohlásil zlacnenie viacerých základných potravín aj mimo akciovej ponuky.

Znamená to, že ich za znížené ceny kúpite kedykoľvek, nemusia byť daný týždeň v akcii. Lidl takto zrazil napríklad ceny vybraných syrov, sladkej smotany, repkového či slnečnicového oleja alebo párkov.

Zrejme najvýraznejšia zmena nastala pri masle, ktorého cena klesla o 33 percent. 250 gramov masla kúpite pod dve eurá, za 1,99. Lidl ubezpečuje, že novonastavené ceny platia v každej zo 160 predajní na Slovensku.

„Napriek tomu, že inflácia sa týka aj nás a našich dodávateľov, rozhodli sme sa výrazne a dlhodobo znížiť ceny obľúbených produktov. Sme si totiž vedomí našej zodpovednosti v ponúkaní kvalitných potravín za výhodné ceny našim zákazníkom,“ uviedol pre Plusku Martin Nagy, konateľ Lidl zodpovedný za rezort nákupu.

A čo inde?

S výraznou zľavou prichádza v aktuálnom letáku aj Kaufland, ktorý zlacnil maslo jednej značky z 2,39 na 0,99 eura. Ide však o 200-gramové balenie a cena nie je stála, platí v rámci akcie.

Tesco v aktuálnom letáku platnom od stredy (15. 2.) uvádza maslá dvoch rôznych značiek, jedno za 2,99 eura, druhé za 3,99 eura. V oboch prípadoch ide o klasickú gramáž 250 gramov. V letáku Billa je cena za 250 gramov masla o čosi nižšia, maslo jednej značky promuje supermarket s cenou 2,19 eura. Produkt je zľavnený z pôvodnej ceny 3,99 eura.

Trend zlacňovania?

Správy o lacnejšom masle prichádzajú aj zo susednej Českej republiky. Pokles ceny tejto základnej potraviny má podľa portálu iDnes? viacero príčin.

„Hlavným dôvodom poklesu ceny je vyššia mliečna produkcia, prepad spotrebiteľského dopytu a dovoz skladových zásob zo zahraničia,“ uvádza portál. Výsledkom je opätovné vytváranie zásob, čo so sebou nesie aj tlak na znižovanie cien.

Je teda možné, že maslo nájdeme v najbližšej dobe za priaznivejšie ceny na pultoch viacerých obchodov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM