Rastislav Búgel Zo zahraničia

Mamička ZÚRI na učiteľku v škôlke: Chlapcovi ZOBRALA desiatu a nechala ho HLADNÉHO

Učiteľka škôlkarovi zobrala prinesenú desiatu a nechala ho hladného. Vraj nebola dostatočne zdravá.

Ilustračný obrázok k článku Mamička ZÚRI na učiteľku v škôlke: Chlapcovi ZOBRALA desiatu a nechala ho HLADNÉHO
Zdroj: pixabay.com

Mladá mamička ráno zabalila svojmu trojročnému synovi do verejnej materskej školy v Berlíne desiatu. O incidente informovala na sociálnej sieti Reddit.

Učiteľka však chlapcovi jedlo zobrala a povedala, že je príliš nezdravé.

Ostal hladný

Matka opísala, že chlapcovi pripravila plátky jabĺk, lyofilizované banánové lupienky, slnečnicové semienka a croissant.

„Syn je prieberčivý a z tejto desiaty bol naozaj nadšený. S istotou môžem povedať, že som na učiteľku poriadne nahnevaná. Keď som prišla pre svojho chlapca, bol zmätený a hladný,“ cituje jej slová Daily Mail.

Materská škola totiž po „zhabaní“ jedla neposkytla žiadnu alternatívu a dieťa nechala o hlade.

Príbeh nahneval ľudí

Navyše, mamička tvrdí, že o strave pre svoje dieťa pravidelne komunikuje s pediatrom. „Učiteľky synovi povedali, že v škôlke nemôže mať niečo tak nezdravé a že croissant môže jesť akurát tak doma,“ hnevá sa Nemka, podľa ktorej išlo o vyvážené jedlo pre dieťa.

Pod príspevkom sa okamžite strhla vlna nahnevaných reakcií. „Ovocie, semienka, croissant. Dostali ste lekciu. Nabudúce mu radšej zabaľte kávu, cigaretu a zvyšky pizze,“ sarkasticky píše jeden z komentujúcich. „Takže geniálnym nápadom ako reakcia na "nezdravé“ raňajky bolo nechať dieťa hladovať?" pýta sa ďalší.

Čo bude robiť?

V materskej škole majú prísne pravidlá. Mamička vysvetlila, že im školský poriadok napríklad zakazuje zabaliť deťom na desiatu sladkosti (koláče, cukríky a pod.). Ani to však podľa nej nedáva škôlke právo, aby dieťa nechala hladné. „Ostala mu voda a trocha jablka,“ dodala.

Škôlka vraj rodičom povedala, aby deťom balili zdravé jedlo, no zoznam zakázaných potravín im nedala. Mamička v komentároch vysvetlila, že právne kroky nezvažuje, keďže jej synovi sa tam páči. Ak sa to však bude opakovať, vystúpi na najbližšej školskej rade.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM