ELA Zo zahraničia

Maloobchodný gigant Tesco ruší viac ako 2000 pracovných miest: Majú sa Slováci BÁŤ?

Britský reťazec Tesco oznámil, že zruší 2100 pracovných miest, keďže vysoká inflácia zdvihla aj jeho náklady.

Ilustračný obrázok k článku Maloobchodný gigant Tesco ruší viac ako 2000 pracovných miest: Majú sa Slováci BÁŤ?
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Tesco plánuje zrušiť približne 1750 manažérskych pozícií a zhruba 350 pracovných miest škrtne zatvorením niektorých lekární, pultov s teplým jedlom a ďalšou reštrukturali­záciou.

Bodujú lacnejší konkurenti

Tesco spresnilo, že podporí „to, čo funguje, a zastaví alebo zjednoduší fungovanie tam, kde je to potrebné, aby podnikalo čo najefektívnejšie“.

Tesco nedávno vykázalo rekordné tržby za kľúčovú vianočnú sezónu, aj keď mnohí zákazníci prešli k lacnejším konkurentom, keďže ceny stúpajú v dôsledku krízy životných nákladov.

Tesco sa snaží vyrovnať ceny niektorých podobných tovarov, ktoré ponúkajú supermarkety prevádzkované nemeckými diskontnými spoločnosťami Aldi a Lidl, aby si udržalo klientov, ktorí zápasia s nedostatkom peňazí.

Situácia na Slovensku

Tesco patrí k jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov aj na Slovensku. Zisťovali sme, či prepúšťanie hrozí aj zamestnancom našich pobočiek.

PR manažérka Tesco Stores SR Mária Zerzanová avizovala, že Tesco, naopak, plánuje na Slovensku stavať nové obchody. Na otázku, či v už existujúcich môže dôjsť k prepúšťaniu, však priamo neodpovedala.

„Podobne ako vlani, aj tento rok plánujeme pokračovať v rozširovaní našej siete a otvoriť ďalšie nové obchody, čo predstavuje príležitosť pre desiatky nových kolegov a kolegýň,“ uviedla pre Dnes24 Zerzanová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM