Magazín Ona

Má 102 rokov, je plná energie a teší sa do práce: Pani Szekelyová sa TAKTO udržuje fit

Našla kľúč k mladosti? Seniorka Deborah Szekelyová prekročila stovku, no stále žije aktívnym životom.

Ilustračný obrázok k článku Má 102 rokov, je plná energie a teší sa do práce: Pani Szekelyová sa TAKTO udržuje fit
Zdroj: instagram.com/elcafecito3estrellas , instagram.com/ann_caruso

Deborah Szekelyová má 102 rokov a život bez práce si nevie predstaviť. Táto inšpiratívna dáma založila ešte počas druhej svetovej vojny spolu s vtedajším manželom Edmondom kúpeľný rezort s názvom Rancho La Puerta. No o wellnes sa stará dodnes.

Pracovitá, spoločenská a zvedavá

Napriek tomu, že manželia nemali na ružiach ustlaté a pani Deborah prijala úlohu kuchárky, záhradníčky, generálnej manažérky či riaditeľky pre tamojšie podujatia, nestratila v jednotlivých etapách svojho života nič zo svojej energie. Aké je jej tajomstvo dlhovekosti?

„O storočných ľuďoch je často známe, že majú skvelé sociálne väzby, a často nadväzujú nové priateľstvá,“ upozorňuje CNBC. Pani Deborah sa učí nové veci s nadšením a neskrýva či nepotláča svoju prirodzenú zvedavosť: „Hlavné je sa neustále niečo učiť,“ poradila zvedavcom majiteľka tamojšieho rezortu. A k odpovedi prikladá svoju fintu. Tá jej dodáva rozhľad a posilňuje mozgové závity: „Čítam všetko. Čítam o veciach, ktoré ma zaujímajú, no väčšinou si prečítam iba prvý a posledný odsek, aby som získala všeobecný obraz. Ak ma téma zaujme, potom si prečítam zvyšok.“

Optimizmom a energiou sršiaca dáma bola ešte konkrétnejšia. Pozrite sa, aké pravidlá dodržiava. Udržujú ju fit a možno sa nimi necháte inšpirovať.

1. Vek je len číslo

„Nikdy som nepremýšľala o veku, tak či inak,“ vyhlásila pani Deborah pre portál Womans world. Svoj vek veľmi vtipne okomentovala dva roky dozadu na vlastnej oslave narodenín. Po otázke, ako sa cíti ako storočná, prišla odpoveď, ktorá dokonalo vystihuje jej osobnosť: „Zobudila som sa a pomyslela som si: Mám sto! Čo mám robiť inak?“ Deborah zakončila otázku vyhlásením, že sa vrátila k svojmu bežnému životu.

2. Buďte pozitívny a neobávajte sa

„Svet má veľa problémov a nemôžete s tým nič urobiť,“ povedala aktívna seniorka a v tomto posolstve našla hlbší význam. „Keď sa obávate, pridávate si problémy. Tým, že sa netrápite, uberáte si problémy,“ vysvetlila a poradila, aby sa ľudia zamerali skôr „na dobro“ a našli konečne pohodu a vnútorný balans.

Na aké pravidlá nedá ešte dopustiť Deborah Szekelyová? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM