Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Lidl hlási ťažké časy, zavádza nepopulárnu ZMENU: Slovákov by zrejme nepotešila

Nemecké diskonty musia kvôli poklesu tržieb a nepriaznivej ekonomickej situácii zavádzať nové riešenia.

Ilustračný obrázok k článku Lidl hlási ťažké časy, zavádza nepopulárnu ZMENU: Slovákov by zrejme nepotešila
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Sieť diskontných obchodov Lidl hlási vo svojom domovskom Nemecku zmenu. Kvôli klesajúcim tržbám a neľahkej ekonomickej situácii musí spoločnosť stiahnuť značnú časť obľúbeného tovaru.

Ťažké časy

Zákazníci sú v predajniach okrem potravín zvyknutí aj na širokú ponuku nepotravinového tovaru, ako oblečenie, náradie či potreby do domácnosti. Veľká časť týchto tovarov má od budúceho roka z pultov zmiznúť. Informáciu priniesol nemecký portál Lebensmittel Zeitung.

Krok reťazca je reakciou na klesajúce tržby. Ľudia sú v poslednej dobe oveľa viac šetrní, situáciu komplikujú aj oneskorené dodávky tovaru.

Obchodníkom tiež stúpajú náklady spojené so skladovaním a keďže ľudia menej nakupujú, v skladoch sa začína hromadiť tovar.

Na Slovensku?

Slováci si tiež privykli nakupovať v nemeckom diskonte aj iné veci okrem potravín. Či tento krok časom materská spoločnosť zavedie aj na slovenskom trhu, zatiaľ nie je zrejmé. V súčasnosti sa to ale neplánuje.

„Lidl bude aj v budúcnosti ponúkať týždenne sa meniaci nepotravinový sortiment. Veríme, že zákazníkov budeme aj naďalej úspešne oslovovať širokou škálou každodenných produktov vo výbornom pomere ceny a výkonu tak v kamenných predajniach, ako aj v našom internetovom obchode,“ ubezpečil pre portál TVNOVINY.sk hovorca Lidla Tomáš Bezák.

Lidl je sieť supermarketov, ktorá pôsobí vo viacerých krajinách Európy, medzi nimi i na Slovensku a v susednej Českej republike. V Európe je najväčším a vo svete druhým najväčším diskontným reťazcom. Súčasťou rovnakej skupiny, Schwarz-Gruppe, je aj známy reťazec Kaufland.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM