ELA Správy Rôzne

Leto NEKONČÍ! Blížia sa horúčavy, kedy sa dočkáme vlny teplého počasia?

Do našej oblasti mieri konečne po dlhšej dobe vlna horúčav a slnečného počasia. Už čoskoro sa dočkáme slnečných a teplý dní, ktoré naviac nebudú kaziť ani popoludňajšie búrky.

Ilustračný obrázok k článku Leto NEKONČÍ! Blížia sa horúčavy, kedy sa dočkáme vlny teplého počasia?
Zdroj: TASR/František Iván

Ešte vo štvrtok nás najmä na strednom a východnom Slovensku čakajú prehánky, ale od západu sa už začne nad našu oblasť nasúvať výbežok tlakovej výše.

„Ten prinesie už vo štvrtok na západ nášho územia slnečné počasie a v ďalších dňoch sa bude počasie len zlepšovať. Tlaková výš sa už v piatok bude nachádzať nad Rakúskom a naše územie čaká slnečné počasie. V sobotu sa stred tlakovej výše presunie nad východné Slovensko a tu príde k zlomu,“ informuje iMeteo.sk.

Do soboty nás síce čaká slnečné počasie, ale teploty sa budú pohybovať len do +29 °C.

Zmena príde v nedeľu, kedy sa už stred tlakovej výše bude nachádzať východne od nášho územia a po jej zadnej strane začne do našej oblasti prúdiť veľmi teplý vzduch od juhozápadu, ktorý už v nedeľu prinesie na naše územie vlnu tridsiatok.

„V nedeľu tak už teploty pokoria hranicu +30 °C, ale tu sa to neskončí. Aj v nadchádzajúcich dňoch budú teploty stúpať a zo dňa na deň bude teplejšie,“ dodáva iMeteo.

V priebehu budúceho týždňa by sa stred tlakovej výše mal nachádzať nad Ukrajinou a do Európy by mal prúdiť veľmi teplý vzduch. Na našom území čakajte slnečné a teplé počasie, pri ktorom sa teploty budú šplhať až k hranici +35 °C.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM