Zo Slovenska

Lengvarský zaujal stanovisko: Hrozí plošné TESTOVANIE a zákaz vychádzania?

Čísla nakazených neklesajú, ale... Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) hodnotí situáciu v nemocniciach ako „stabilnú“ a „pod kontrolou“.

Ilustračný obrázok k článku Lengvarský zaujal stanovisko: Hrozí plošné TESTOVANIE a zákaz vychádzania?
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Podľa jeho slov sa na umelej pľúcnej ventilácii v súčasnosti nachádza 122 osôb.

Riaditelia nemocníc prispôsobujú svoj lôžkový fond aktuálnej situácii v danom okrese, povedal v pondelok Lengvarský. Zaregistroval aj kritiku šéfa OĽANO Igora Matoviča.

Zmena covid automatu

Na margo kritiky šéfa OĽANO Lengvarský povedal, že ide o Matovičov osobný názor. „Som nominant tejto strany. Čítal som to prvý raz v sobotu (23. 10.). Pokiaľ si s kolegami nevyjasníme stanoviská, tak sa nebudem k tomu vyjadrovať,“ povedal.

Opäť vylúčil možnosť plošného testovania. Zopakoval, že sa taktiež znova budú vyhodnocovať obmedzenia pre očkovaných vyplývajúce z COVID automatu.

„Pokiaľ bude nutné a dohodneme sa na tom s hygienikmi a epidemiológmi, tak sa COVID automat môže zmeniť. Nevylučujem to. V tejto chvíli je však situácia taká, akú sme očakávali, a na to je aj súčasný COVID automat prispôsobený,“ dodal s tým, že nechce zavádzať žiadne obmedzenia pohybu.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM