han Politika

Lengvarský: Ak vás niekde NESKONTROLUJÚ, žiadajte, aby tak UROBILI!

Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) vyzval verejnosť na pochopenie, dodržiavanie ale i vynucovanie sprísnených protipandemických opatrení.

Ilustračný obrázok k článku Lengvarský: Ak vás niekde NESKONTROLUJÚ, žiadajte, aby tak UROBILI!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Povedal to po štvrtkovom rokovaní vlády, ktorá schválila novelizované znenie COVID automatu.

Slová ministra

„Súčasná epidemiologická situácia ohrozuje zdravotnícky systém ako taký a poskytovanie zdravotnej starostlivosti aj iným, ako ‚covidovým‘ pacientom, pripomenul minister. Priznal, že epidemiologické čísla nútia k sprísneniu opatrení aj voči tým, ktorí boli zodpovední a nechali sa zaočkovať. "Veríme, že to pochopia, že my všetci to pochopíme a budeme opatrenia dodržiavať,“ povedal Lengvarský, ktorý nabáda aj k tomu, aby ľudia dbali na realizáciu, prípadne vynútenie rešpektovania pravidiel.

„Ak budete v reštaurácii, kde vás neskontrolujú, žiadajte, aby ste boli skontrolovaní, žiadajte, aby ste boli v bezpečnom prostredí a aby sme si boli istí, že opatrenia už nebude nutné ďalej sprísňovať,“ zdôraznil minister zdravotníctva.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM