ELA Správy Zo zahraničia

Kuriózny dôvod na POTÝČKU: Turisti sa POBILI na Evereste, zasahovať musela polícia VIDEO

Absurdný dôvod na bitku! Každý, kto sa dostane na Mount Everest, si, pochopiteľne, chce tento okamžik zvečniť a odfotiť. A keď mu v tom niekto bráni, tak to len tak nenechá.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny dôvod na POTÝČKU: Turisti sa POBILI na Evereste, zasahovať musela polícia VIDEO
Zdroj: YouTube.com/New York Post

Dva páry čínskych turistov sa pri výstupe na Mount Everest nedokázali dohodnúť, kto na vyhliadkovej plošine zaujme aké miesto pri fotení a prepukol súboj. Svedkovia incidentu ich natočili.

„K roztržke údajne došlo 25. júna po tom, čo sa dve skupiny turistov (Číňanov) súčasne zišli na vyhliadkovej plošine 8848, ktorá sa nachádza v čínskej autonómnej oblasti Tibet,“ uviedol portál Independent. Turistický sprievodca údajne požiadal obe strany, aby spoločne zapózovali na fotografiu vedľa pamätníka Everest Elevation Monument. Ich fotenie sa však náhle zvrtlo.

Na videu je vidieť, ako sa muži navzájom udierajú a váľajú po plošine. V istom okamihu sa ich jedna zo žien snaží od seba odtrhnúť, zatiaľ čo druhá sa k nej pridá a začne do tej druhej kopať.

Bizarnú bitku nakoniec museli prísť vyriešiť orgány hraničnej polície Everest a dvojice rozdelili. Štyria bitkári boli vzatí do väzby na ďalšie vyšetrovanie. Úrady prisľúbili, že budú verejnosť včas informovať o priebehu vyšetrovania.

Nepál v súčasnosti udeľuje povolenia na výstup na Everest všetkým, ktorí o to požiadajú a zaplatia 11.000 dolárov (10.215 eur). Vlani výstup povolil rekordnému počtu 478 horolezcov.

V dôsledku preľudnenia pod samotným vrcholom najvyššej hory sveta museli v roku 2019 expedície čakať na výstup celé hodiny v mrazivých teplotách a pri riziku, že dôjde k vyčerpaniu kyslíka, v dôsledku čoho by mohli horolezci skolabovať. AFP pripomína, že prinajmenšom štyri z celkových 11 úmrtí, ku ktorým v tom roku došlo na Evereste, sa pripisujú práve preľudneniu.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM