Rastislav Búgel Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: Muž neodviezol priateľku na letisko, ZAŽALOVALA ho!

Muž partnerke sľúbil, že ju odvezie na letisko. Viac sa už neukázal a ona ho dala na súd.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Muž neodviezol priateľku na letisko, ZAŽALOVALA ho!
Zdroj: Pexels.com

Istý muž a žena z Nového Zélandu tvorili pár šesť a pol roka. Všetko ale zmenil nesplnený sľub. Muž svojej partnerke totiž povedal, že ju odvezie na letisko. V daný čas sa ale vôbec neukázal. Na základe správy The Guardian o tom informoval server novinky.cz.

Už sa viac neozval

Podľa súdu bol až to tohto momentu ich vzťah harmonický a žena priznala, že muž sa zodpovedne staral aj o jej milovaných psov. Keď ale plánovala odletieť na koncert, kde sa mala stretnúť s priateľmi, partnera požiadala o odvoz na letisko. Rovnako ho poprosila, aby sa staral o psy, keď bude preč.

„Deň pred odletom mu teda poslala správu, aby ju vyzdvihol okolo desiatej hodiny dopoludnia. Či jej muž toto potvrdil, nie je známe. V každom prípade s tým počítala,“ píše portál.

Keď prišiel čas odjazdu na letisko, muža nebolo. Nereagoval ani na telefonáty. Keď ho nahnevaná žena neskôr zažalovala, ani sa neunúval prísť na súd, aby svoje konanie vysvetlil. Pravdepodobne sa teda nečakane rozhodol ženu opustiť.

Chcela odškodné

Sklamaná partnerka si musela vybaviť let na ďalší deň a vybaviť musela aj útulok, pre svojich chlpatých miláčikov. Keďže ju to stálo veľa peňazí a muž sa neozýval, obrátila sa na súd. „Tam potom požadovala, aby jej muž zaplatil nielen tieto náklady, ale aj peniaze, ktoré už predtým utratila za dovolenku, na ktorú spolu plánovali ísť neskôr,“ uvádzajú novinky.cz.

Svoju žalobu opierala o to, že s partnerom uzavrela ústnu dohodu, ktorá nebola dodržaná. Požadovala preto odškodné vo výške 30-tisíc novozélandských dolárov (vyše 17-tisíc eur). Sudkyňa rozpor medzi dnes už bývalými partnermi nespochybnila, no žalobu zmietla zo stola, nakoľko podľa nej nemala ich dohoda žiadny právny základ.

„Hoci bol urobený sľub, nemá povahu zmluvy. Ide o jednu z bežných vzťahových či rodinných dohôd, ktoré nie sú vymáhateľné na súde,“ zdôvodnila svoj verdikt sudkyňa Krysia Cowieová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM