Aktualizované Jakub Forgács Správy Rôzne

KURIOZITA DŇA: Ľudia nad ZBABRANÝM kosením v slovenskom meste krútia hlavou

Kosenie býva pálčivou témou hlavne po výdatných dažďoch. Svoje o tom v týchto dňoch vedia obzvlášť Zvolenčania.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Ľudia nad ZBABRANÝM kosením v slovenskom meste krútia hlavou
Zdroj: čitateľka Ľudmila

Ešte koncom mája informoval hovorca Mesta Zvolen Martin Svatuška o tom, že samospráva s dodávateľom kosenia končí spoluprácu.

„Sme veľmi rozčarovaní z pomalého postupu prác. V tom sa zhodneme s mnohými obyvateľmi, ktorí nás taktiež upozorňujú na problém. Dodávateľa sme viackrát urgovali, no výraznejšia náprava nenastala. Rozhodli sme sa preto urobiť koniec vzájomnej spolupráci,“ uviedol zvolenský primátor Vladimír Maňka. Firma podľa jeho slov už len dokončí kosenie v centre mesta, na sídliská Zlatý potok a Sekier už nastúpia iné spoločnosti.

Kuriózne kosenie

V čase, keď je kosenie pod Pustým hradom problematické, na sociálnej sieti pribudla fotka pingpongového stola na Západe. Kým niektorých pobavila, iní len nechápavo krútili hlavou.

„Sranda, že ten kúsoček, ako sa k nemu dostať cez 1,5m trávu, už nepokosili,“ napísala k fotke Monika. „Na Zlatom Potoku tiež v okolí preliezok pokosili, lenže k nim sa nedostanete,“ reagovala so smiechom Mirka.

O vyjadrenie sme požiadali aj Mesto Zvolen. „Medzi plochy, ktoré sú prednostne kosené, sú napríklad aj detské ihriská – aby sa na nich deti mohli hrať. Preto sa môže stať, že okolie ihriska či nejakého hracieho prvku je pokosené, no zvyšok priestranstva bude dokosený neskôr – buď kvôli počasiu, alebo preto, že bolo potrebné urýchlene pokosiť ďalšie dôležité plochy ako napríklad okolie križovatiek, aby nedošlo k dopravným kolíziám,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes24.sk hovorca Mesta Zvolen Martin Svatuška.

Prečítajte si aj:

(Ne)kosenie okolo pingpongového stola
1
Galéria
Zdroj: čitateľka Ľudmila
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM